RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:59:29    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 24 augustus 2011 16:37 uur, laatst gewijzigd op 24 augustus 2011 16:41 uur

Zorgwoningen bij 'Witte School'

Zorgwoningen bij \'Witte School\'

Op de foto: Impressie van de zorgwoningen op het terrein van de Witte School in Liempde. (Foto: Architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg).

Het terrein van de vroegere Witte School, gelegen tussen de Nieuwstraat en de Dorpsstraat in Liempde, gaat plaats bieden aan 25 zorgwoningen. Wethouder Wim van der Zanden presenteerde het definitieve ontwerp woensdagmiddag met voorzitter Jan Vorstenbosch van Goed Wonen Liempde (GWL) en de Boxtelse architect Hans van Stekelenburg.

Het bouwplan is fors gewijzigd ten opzichte van eerste ideeën die in 2006 het levenslicht zagen. Toen werd in Liempde gedacht aan een woonzorgzone, waarin onder meer plaats was voor nieuwe zorgwoningen. Vijf jaar later zijn alleen de zorgwoningen overeind gebleven. ,,Maar gelet op de unieke ligging zou je straks toch van een woonzorgzone kunnen spreken”, zegt voorzitter Vorstenbosch van GWL.

De voorzitter van GWL verwacht dat de woonstichting voor de zorgcomponent op het terrein van de vroegere Witte School aansluiting zal zoeken bij de Zorggroep Elde, waarmee al enkele positieve gesprekken zijn gevoerd. Kandidaat-bewoners dienen een zorgindicatie te hebben om in aanmerking te komen voor een appartement. Vorstenbosch is enthousiast: ,,’t wordt skôn in Liemt’. Het plan is verrijking voor het dorpscentrum.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 25 augustus.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies