RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:14:40    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 25 juli 2013 14:52 uur, laatst gewijzigd op 26 juli 2013 07:22 uur

'Zorgwoning scherper definiëren'

\'Zorgwoning scherper definiëren\'

Op de foto: De bouw van appartementen op het terrein van de Witte School loopt geen vertraging op, aldus voorzitter Jan Vorstenbosch van GWL. (Foto: Albert Stolwijk).

Zoals Stichting Goed Wonen Liempde (GWL) al verwachtte heeft de Raad van State woensdag bepaald dat de definitie van het begrip zorgwoning nog wat moet worden aangescherpt. ,,Maar inhoudelijk is niets mis met het bestemmingsplan Witte School. We kunnen gewoon verder met het nieuwbouwproject voor ouderen”, zegt voorzitter Jan Vorstenbosch van GWL.

Na de zomervakantie begint aannemingsbedrijf Bouw Service Liempde met de bouw van 25 zorgappartementen aan het Schoolpad. Zo heet de nieuwe doorgang tussen de Nieuwstraat en de Dorpstraat op de plek waar tot voor vier jaar geleden het gebouw van de Witte School stond. Medio april droeg de gemeente Boxtel de bouwgrond over aan GWL.

De gemeente Boxtel moet de definitie van de zorgwoning nog wat scherper formuleren en krijgt daarvoor zestien weken de tijd, zo werd woensdag duidelijk in de uitspraak die anderhalve maand langer op zich liet wachten dan normaal het geval is. ,,Die aanscherping is geen probleem heeft de gemeente eerder al laten weten. Met het opstellen van de formulering is echter nog niet begonnen in afwachting van de uitspraak van de staatsraad”, meldde voorzitter Vorstenbosch van GWL gisteravond. Hij vervolgde: ,,De uitspraak heeft geen negatieve invloed op de voortgang van ons bouwproject. Het leidt niet tot vertraging.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie Meubelmakerijdenberg