RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:21:21    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 09 september 2011 08:56 uur, laatst gewijzigd op 09 september 2011 16:32 uur

Zorghuis Sefkat opent deuren

Zorghuis Sefkat opent deuren

Op de foto: In het voormalige verpleeghuis Lindenlust aan de Bosscheweg in Boxtel wordt maandag 12 september zorghuis Sefkat geopend. Buurtbewoners werden woensdagavond rondgeleid door het gebouw. (Foto: Albert Stolwijk).

Omwonenden van zorghuis Sefkat aan de Bosscheweg in Boxtel hebben woensdagavond een rondleiding gehad in deze nieuwe zorginstelling voor allochtone mensen. Hoewel de inrichting van het voormalige verpleeghuis Lindenlust nog in volle gang is en het merendeel van het meubilair pas eind deze week arriveert, kregen de twintig tot dertig aanwezigen toch al een aardig beeld van de sfeer en de entourage in het zorghuis. Sefkat, dat zoveel betekent als ’liefdevol’, gaat maandag 12 september open.

Een van de bezoekers aan de rondleiding keek gisteravond haar ogen uit. ,,Het is hier echt veranderd, het gebouw ademt een heel andere sfeer dan het oude Lindenlust. Hoewel de meubels nog ontbreken, zie je aan de manier waarop de verschillende ruimtes nu zijn ingericht met die typische golvende gordijntjes, de tierlantijntjes, de prachtige lampen en de paars, blauw en groen geschilderde muren dat rekening wordt gehouden met de voorkeuren en levenswijze van de toekomstige bewoners.”

De rondleiding in het zorghuis werd woensdagavond verzorgd door locatiedirecteur Mario de Keijzer en coördinator Deniz Özkanli. Zij lieten weten dat Sefkat plaats gaat bieden aan Turkse en Marokkaanse ouderen met psychogeriatrische en somatische aandoeningen, waarbij in totaal achttien tot twintig verpleegplaatsen gecreëerd worden.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Huidtherapie SNS Bank Gemeente Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel