RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:09:15    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 oktober 2011 12:13 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2011 12:16 uur

Zorgen politiek over adviesorganen

,,Hoe gaat Boxtel de breuk met adviesorganen als de Adviesraad Duurzame Ontwikkeling (ADO) en de Liempdse dorpsraad herstellen?” Die vraag werd woensdagavond gesteld door Jan de Koning (DPBL) tijdens de vergadering van de commissie Bestuurlijke Zaken over de begroting 2012. Ook andere partijen gaven aan zich zorgen te maken over de overlegstructuren die moeizaam verlopen.

Tijdens de commissievergadering werd duidelijk dat de leden van de commissie Bestuurlijke Zaken zich grote zorgen maken over de recente ontwikkelingen met advies- en andere overlegorganen, waarbij vooral de aanvaringen met de Werkgeversvereniging Boxtel (WeB), het opstappen van de ADO en, meest recent, het opzeggen van het vertrouwen van de dorpsraad in de samenwerking met burgemeester en wethouders vers in het geheugen liggen.

Behalve de Democratische Partij Boxtel-Liempde (DPBL) wilden onder anderen ook Dave van de Ven van de SP en Jos Hegeman van D66 weten van burgemeester Van Beers hoe het college hiermee denkt om te gaan. ,,De adviesorganen en belangengroeperingen worden niet serieus genomen”, aldus SP’er Van de Ven. ,,Het vertrek van adviesraden en het opzeggen van het vertrouwen in het college is een kwalijke zaak”, zei Hegeman. ,,Communicatie is een kunst, maar wel een die je kunt leren. Misschien is hier geen sprake van onwil, maar van onkunde. Er wordt door het college gezegd dat de deur altijd openstaat, maar blijkbaar is dat niet zo. Welk aanvalsplan heeft u om weer met de adviesorganen in contact te komen?”

Ook Betsie van der Sloot (CDA) stipte de problemen aan met de adviesorganen en de moeizame communicatie van het college. ,,Ook als oppositiepartij hebben we het gevoel dat we vaak niet gehoord worden.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Proef Culinair