RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:43:46    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 30 april 2013 11:59 uur, laatst gewijzigd op 30 april 2013 12:02 uur

Zonnige start van Koninginnedag

Zonnige start van Koninginnedag

Op de foto: Fanfare Concordia verzorgt een muzikale aubade op het Raadhuisplein in Liempde. De gedecoreerden vertrokken na de 'bordesscene' richting Boxtel voor de officiele festiviteiten. (Foto: Gerard Schalkx).

De festiviteiten op Koninginnedag zijn ook in de regio Boxtel uitbundig van start gegaan. Liempde was als eerste in touw; fanfare Concordia ging al voor dag en dauw... dauwtrappen. Ook in Boxtel, Lennisheuvel, Esch en Gemonde is van alles te beleven.

Na een muzikale aubade op het Raadhuisplein vertrokken alle Liempdse gedecoreerden richting Boxtel voor de officiele viering van Koninginnedag en het op tv kijken van de abdicatie van koningin Beatrix. Rond het middaguur is op de Markt de officiele viering. Even verderop werd aan de Rosenhofstraat in Liempde een koningslinde geplant.

In Lennisheuvel werd bij de eerder geplante koningslinde in park Boscheind een plaquette onthuld. In het dorpshart was van alles te beleven, zoals een oranje-ontbijt, een optocht met versierde fietsen en natuurlijk koninklijk bezoek. Anjo van der Heijden en Silvia Van der Velden Jonkers kropen in de huid van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

Gemonde ontving de gedecoreerden nabij de Sint-Lambertusschool. Hier was bij de festiviteiten een hoofdrol weggelegd voor alle schoolkinderen, die met versierde fietsen door het dorp reden. Zangeres Sandra Reemer was er ook bij, als bekendste inwoner van het dorp.

De festiviteiten in Esch zijn ook vooral bedoeld voor kinderen; die met versierde fietsen door het dorp rijden. Burgemeester Frans Ronnes geeft het officiele startsein voor de festiviteiten; in de middag kunnen dorpelingen meedoen aan een fietstocht door de fraaie omgeving van Esch.

 

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Meubelmakerijdenberg