RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:29:19    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 juni 2014 22:53 uur, laatst gewijzigd op 08 juni 2014 13:20 uur

Zonnige intocht in Boxtel

Zonnige intocht in Boxtel

Op de foto: Honderden deelnemers aan de Boxtelse avondvierdaagse lopen tijdens de intocht via de Rechterstraat en de Kruisstraat richting de Markt. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Wie is er niet groot mee geworden: de avondvierdaagse. De intocht van de 43e editie van het traditionele wandelevenement in Boxtel vond vrijdag plaats op de Markt onder een strakblauwe hemel, zomerse temperaturen en een heerlijk, behaaglijk zonnetje.

De 1.900 deelnemers aan de 5 en 10 kilometer kwamen vrijdagavond samen ter hoogte van sporthal De Dommel aan de Van der Voortweg. Na een korte stop liepen ze vandaar uit in een lang, breed en vooral kleurrijk lint - muzikaal begeleid door de muzikanten van Boxtel's Harmonie en de Gildenbondsharmonie - verder via de Molenstraat, Jan Kruijsenstraat, Prins Bernhardstraat, Stationsstraat, Rechterstraat en de Kruisstraat naar de Markt.

De leerlingen van de Sint-Theresiaschool uit Lennisheuvel gingen helemaal uit hun dak toen sportwethouder Herman van Wanrooij bekendmaakte dat zij de grote winnaars van de deelnemende basisscholen waren. Ruim 82 procent van de leerlingen liep mee tijdens de avondvierdaagse, waarmee zij de Sint-Petrusschool (74 procent) en De Beemden (51 procent) duidelijk achter zich lieten.

Het hek ging helemaal van de dam toen bleek dat de kinderen van de Theresiaschool ook nog eens beslag hadden gelegd op de beker voor sportiviteit, orde en netheid. De aanmoedigingprijs ging naar De Maremakschool.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel SNS Bank Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Doornmalen electro