07:25:26    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 21 april 2013 13:28 uur, laatst gewijzigd op 23 april 2013 10:16 uur

Zonnige bijenmarkt in Molenwijk

Zonnige bijenmarkt in Molenwijk

Op de foto: Sven van Schijndel laat zien waar de koningin zit. (Foto: Gerard Schalkx).

Een klein lentezonnetje zorgde zondag voor een perfecte sfeer tijdens de veertigste editie van de bijen- en plantenmarkt. In park Molenwijk organiseerde de Boxtelse imkervereniging Sint-Ambrosius het jaarlijkse evenement waar bezoekers planten kunnen kopen en de bijen kunnen bezichtigen.

Tijdens de jubileumeditie was ook wethouder Peter van de Wiel aanwezig. Hij gaf het startsein voor een biodiversiteitsproject waarbij de natuurwerkgroepen Boxtel en Liempde, de imkervereniging, Groei & Bloei en de gemeente Boxtel groenstroken gaan inzaaien met bloemen en planten. Dit alles om veel groen te realiseren voor de bijen. Alle aanwezige kinderen kregen een plant mee naar huis om ook in hun tuin de insecten te helpen.

Maar de grootste bezienswaardigheid was de doorzichtige vitrine met daarin een bijenvolk. Bezoekers konden raden hoeveel bijen erin zaten. De gegokte aantallen varieerden tussen 250 en 2000. Sven van Schijndel was niet bij de vitrine weg te slaan en had al snel de koningin ontdekt. Ook de kramen met planten trokken veel belangstellenden die met afgeladen fietstassen naar huis gingen om op deze mooie zondag de tuin weer op te fleuren.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel