21:57:23    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 30 april 2011 19:57 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2011 15:01 uur

Zonnige Koninginnedag in Boxtel

Zonnige Koninginnedag in Boxtel

Op de foto: De piepjonge rockband Reknub speelt op de Boxtelse Markt. Honderden jonge fans volgden de verrichtingen van Jelle, Tijmen, Guus, Jelle en Koen. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel kan terugkijken op een zonnige Koninginnedag. Dankzij de fraaie weersomstandigheden was het de hele dag bijzonder druk in het centrum. De festiviteiten gingen van start met de ontvangst van de gedecoreerden in het gemeentehuis en een aubade van Boxtel's Harmonie op de Markt.

Reus Jas de Keistamper was natuurlijk ook van de partij, net als zijn Liempdse vriendin Hanne mi de Moor. Jas verraste zijn publiek als vanouds met enkele ludieke kwinkslagen en stelde onder meer dat de versterking van de cultuurhistorische as beter kan. De reus opperde het plan om de gedenksteen voor De Croon te verplaatsen.

Na de onthulling van de banieren startte het kinderprogramma op de Markt, in aanwezigheid van de Boxtelse koningin Josephine van Hooijdonk die vijftien jaar op rij deze rol vervult. Knutselen, sport en spel en natuurlijk ijsjes, popcorn en suikerspin waren de ingredienten van het Boxtelse Oranjefeest. Een muzikale verrassing was het optreden van Reknub, een bandje dat voor het eerst op het Marktpodium stond.

Het avondprogramma is van start gegaan met Boxtel zingt mee. Later volgen optredens van Go Rome en One Two Trio. Het concert van Kaz Lux is afgelast; de zanger is ziek.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Proef Culinair Geerts advies