RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:56:59    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 30 april 2011 19:57 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2011 15:01 uur

Zonnige Koninginnedag in Boxtel

Zonnige Koninginnedag in Boxtel

Op de foto: De piepjonge rockband Reknub speelt op de Boxtelse Markt. Honderden jonge fans volgden de verrichtingen van Jelle, Tijmen, Guus, Jelle en Koen. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel kan terugkijken op een zonnige Koninginnedag. Dankzij de fraaie weersomstandigheden was het de hele dag bijzonder druk in het centrum. De festiviteiten gingen van start met de ontvangst van de gedecoreerden in het gemeentehuis en een aubade van Boxtel's Harmonie op de Markt.

Reus Jas de Keistamper was natuurlijk ook van de partij, net als zijn Liempdse vriendin Hanne mi de Moor. Jas verraste zijn publiek als vanouds met enkele ludieke kwinkslagen en stelde onder meer dat de versterking van de cultuurhistorische as beter kan. De reus opperde het plan om de gedenksteen voor De Croon te verplaatsen.

Na de onthulling van de banieren startte het kinderprogramma op de Markt, in aanwezigheid van de Boxtelse koningin Josephine van Hooijdonk die vijftien jaar op rij deze rol vervult. Knutselen, sport en spel en natuurlijk ijsjes, popcorn en suikerspin waren de ingredienten van het Boxtelse Oranjefeest. Een muzikale verrassing was het optreden van Reknub, een bandje dat voor het eerst op het Marktpodium stond.

Het avondprogramma is van start gegaan met Boxtel zingt mee. Later volgen optredens van Go Rome en One Two Trio. Het concert van Kaz Lux is afgelast; de zanger is ziek.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Proef Culinair Olieenzo