RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:02:17    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 02 maart 2014 16:21 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2014 14:13 uur

Zonnige Eendentrek in Boxtel

Zonnige Eendentrek in Boxtel

Op de foto: Een van de leukste loopgroepen in de Grote Eendentrek: een dubbele overweg, in beeld gebracht door de buurtschap West. Bekroond als Beste Boxtelse Idee: (Foto: Marc Cleutjens).

UPDATE - Ook de Grote Eendentrek van 2014 zal de boeken ingaan als kleurrijk en verrassend creatief. Prachtige loopgroepen en fraaie praalwagens trokken dit jaar al vanaf 13.11 uur door de straten van Eendengat, zoals Boxtel tijdens de jaarlijkse leutvierdaagse wordt genoemd.

Een uur eerder vertrekken en daardoor een uur langer feestvieren op de Markt was het doel van het nieuwe vertrektijdstip. Een gouden greep, zeker op zo'n zonnige 2 maart. Het carnaval speelde zich niet alleen in maar vooral ook buiten de kroegen af - op straat dus.

De Grote Eendentrek liet veel vaste deelnemers zien die elk jaar weer goed zijn voor een gezonde dosis humor. De Buurvrouwen, De Kanunniken, De Kittels, The Ladies en De Nijvere Naaisters imponeerden met kleurrijke vondsten. Net als de Sissy Girls (Roy Donders) en De Hofdames van Stapelen.

Mooie praalwagens werden onder meer meegevoerd door De Agterblijvers, Geen Drank Geen Klank, Gin Verstand en de Red River Band. Hilarisch was de deelname van Camp Specials, met een natuurgetrouwe kopie van de kinderserie Bassie & Adriaan.

Politieke items waren onder meer de verkeerssituatie rond de dubbele overweg en de leegstand in het centrum.

Een uitgebreide terugblik op de Grote Eendentrek staat op de Facebookpagina van Brabants Centrum en verschijnt donderdag 6 maart in de krant.

UITSLAG GROTE EENDENTREK

Wagens: 1. Geen Drank Geen Klank; 2. Gin Verstand; 3. Nooitgedacht/De Vlerken. Loopgroepen: 1. Hofdames; 2. Ladies; 3. Buurvrouwen. Spontane deelnemers: 1. De Fretjes; 2. De Kanunniken; 3. Mario Schulke. Muziekgroepen: 1. De Aggemarvanhuisaf  Band, Echdweil, Red River Band en Ducktownband. Beste Boxtelse Idee: Buurtschap West. Juryprijs: De Walvisjes.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel SNS Bank Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies