RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:47:28    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 09 maart 2012 10:01 uur, laatst gewijzigd op 09 maart 2012 10:35 uur

Zonnepanelen voor basisscholen

Zonnepanelen voor basisscholen

Op de foto: Met een hijskraan werden de zonnepanelen vrijdagochtend op het dak van de Prinses Amaliaschool geplaatst. (Foto: Henk van Weert).

Op de daken van zes basisscholen in Boxtel, Lennisheuvel en Liempde worden deze en volgende week zonnepanelen gelegd. Bij de Prinses Amaliaschool moest er vrijdagochtend een hijskraan aan te pas komen...

Op elke school worden drie zonnepanelen geplaatst, die op jaarbasis 675 kilowattuur een stroom genereren, weet Hans Maassen van het bedrijf Solatricity. Hij plaatst de zonnecellen in opdracht van de Stichting Transition Town Boxtel die eerder ook al panelen liet installeren op andere scholen. Dankzij de opbrengst van vier benefietconcerten, een gift van de Rabobank Dommel & Aa en een subsidie van de gemeente Boxtel werd een bedrag van bijna 11.000 euro bijeengebracht om de panelen aan te kunnen schaffen. Met speciale displays die in de scholen laten zien hoeveel energie de zonnepanelen genereren, moet de jeugd bewust worden gemaakt van duurzame energiebronnen.

Woensdag werden de zonnepanelen geplaatst op de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel, donderdag op de Sint-Petrusschool en De Vorsenpoel in Boxtel. De Oversteek in Liempde komt volgende week aan de beurt. Vrijdagmiddag worden de werkzaamheden op De Beemden uitgevoerd, 's ochtends was de Prinses Amaliaschool aan de beurt. Maassen vertelde dat het werk bij de school aan de Reginahof in de wijk Selissenwal een hele tour was.  ,,Vanwege de vele luchtkanalen die op het platte dak liggen. Het is echt kruip-door, sluip-door om bij de plek te kunnen komen waar de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Vandaar dat we een hijskraantje hebben gehuurd."

Binnenkort neemt wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel de zonnepanelen officieel in gebruik. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in de Sint-Theresiaschool, meldde David Andreae van Transition Town Boxtel.

Hans Maassen van Solartricity plaatst het laatste zonnepaneel op het draagplateau van de hijskraan. (Foto: Henk van Weert).

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Zonnepanelen voor basisscholen

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Proef Culinair SNS Bank