10:00:10    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 14:35 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 14:35 uur

Zonnepanelen, óók voor wethouders...

Zonnepanelen, óók voor wethouders...

Op de foto: Wethouder Anton van Aert (rechts) gaf ondernemer, raadslid én partijgenoot Hans Maassen donderdag 13 januari de gelegenheid om zestien zonnepanelen op het dak van zijn woning te leggen. (Foto: Albert Stolwijk).

Zelf heeft hij niet het idee dat hij een voortrekkersrol moet vervullen. Maar geboeid door de positieve verhalen over zonne-energie is hij wel. En om die reden gaf wethouder Anton van Aert ondernemer, raadslid én partijgenoot Hans Maassen hedenochtend de gelegenheid zestien zonnepanelen op het dak van zijn woning te leggen.

,,Ik heb gewoon geprofiteerd van de regeling die er is voor alle inwoners van Boxtel”, zegt Van Aert, die met zijn echtgenote lang heeft zitten wikken en wegen of zonne-energie ook iets voor hen zou zijn. ,,Vooral het idee dat je het hele dak aan de voorkant van je huis vol gaat leggen met van die panelen stond me een beetje tegen”, erkent de wethouder. ,,Een nieuwe vondst met panelen die de dakpannen vervangen biedt voor ons uitkomst.”

Ondernemer Maassen mag het karwei klaren. De eigenaar van de firma Solartricity heeft al op meer adressen in Boxtel zonnepanelen geïnstalleerd. ,,De duurzaamheidslening is heel attractief en zou best nog wat meer aandacht verdienen”, meent de Boxtelaar. ,,Mensen die intekenen kunnen rekenen op een lening die ze tegen een lage rente kunnen aflossen. Ineen tijdsbestek van vijftien jaar wordt de investering terugverdiend.”

PORTEMONNEE

Intussen wordt flink bespaard op de elektriciteitskosten. Want met zestien zonnepanelen op het dak, zal wethouder Van Aert straks grotendeels in de eigen stroomvoorziening kunnen voorzien. Ondernemer Maassen verwacht dat zijn partijgenoot een kleine 3.000 kilowattuur kan gaan opwekkend. ,,Ik denk dat we met z’n tweeën niet veel meer nodig hebben, zeker niet omdat de kinderen sinds kort het huis uit zijn”, grinnikt Van Aert.

De wethouder onderstreept dat zijn initiatief niet als een voorbeeld voor de inwoners gezien moet worden. ,,Welnee, ik doe het omdat ik geïnteresseerd ben in groene energie en wil nadenken over de aarde die wij aan onze kinderen zullen nalaten. En natuurlijk heb ik ook naar de portemonnee gekeken. We investeren 15.000 euro, maar dankzij een lening via de Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN) is dat heel goed te doen. Iedereen in Boxtel kan van die regeling gebruik maken.”

Meer informatie: www.svn.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Proef Culinair Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht