RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:24:34    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 21 maart 2012 11:48 uur, laatst gewijzigd op 23 maart 2012 16:48 uur

Zomers boomfeest in Esch

Zomers boomfeest in Esch

Op de foto: Medewerker Mark Philipsen van Brabants Landschap legt aan een leerling van de Sint-Willibrordusschool uit hoe je het beste een elzenstruik kunt planten. (Foto: Peter de Koning).

Leerlingen van groep 6 en 8 van de Sint-Willibrordusschool in Esch en enkele leden van de plaatselijke KBO-afdeling namen woensdag deel aan de nationale boomfeestdag. Het thema van het jaarlijkse evenement is dit jaar ’Bomen (be)leven’. De kinderen, die zichtbaar genoten van het heerlijke lenteweer, gingen met veel enthousiasme aan de slag.

Leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde en de Sint-Petrusschool in Olland gingen samen struiken planten aan de Savendonksestraat in het Liempdse buitengebied. Kinderen van de basisscholen uit Boxtel, die woensdag vrijwel allemaal vrij waren vanwege Christoffeldag, zijn volgende week aan de beurt om de handen uit de mouwen te steken.

De kinderen van de Essche Willibrordusschool plantten, verdeeld over drie groepen van ruim twintig leerlingen, in totaal ongeveer duizend elzenstruiken aan de Ruiting. Dat gebeurde op grond van Brabants Landschap in een weiland tussen de Essche Stroom en Kwekerij Van Overbeek. De leerlingen kregen daarnaast een rondleiding bij de kwekerij en namen deel aan een workshop natuurbeleving, waarbij onder meer vogels ’gespot’ werden en de kinderen moesten uitzoeken hoe oud bepaalde bomen in het gebied zijn.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies