RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:53:23    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 02 oktober 2011 19:58 uur, laatst gewijzigd op 03 oktober 2011 08:39 uur

Zomers Herfstfestijn zet vrijwilligers in het zonnetje

Zomers Herfstfestijn zet vrijwilligers in het zonnetje

Op de foto: De Boxtelse vrijwilligers kregen een goodiebag met daarin presentjes van lokale ondernemers. (Foto: Gerard Schalkx).

Op een zonovergoten Markt werd zondagmiddag het jaarlijkse Herfstfestijn gehouden. Dit jaar was een speciale rol weggelegd voor de Boxtelse vrijwilligers. Diverse organisaties en verenigingen waren present om zich te presenteren. Ook reus Jas de Keistamper kwam naar de Markt om de vrijwilligers toe te spreken.

De Boxtelse reus roemde de inzet van de duizenden Boxtelse vrijwilligers. ,,Er zijn er 7.000 geregistreerd, maar het totale aantal ligt veel hoger”, stelde Jas. Onder aanvoering van het Wereldkoor werd vervolgens het vrijwilligerslied, geschreven door Boxtelaar Paul Hermans, ten gehore gebracht. Ook werden de aanwezigen getrakteerd op een goodiebag, gevuld met presentjes van ondernemers.

Naast stands van onder meer de Reddingsbrigade, Rode Kruis, Zorggroep Elde en de Boxtelse scouting, was ook de brandweer aanwezig met één van haar voertuigen. Kinderen mochten de wagen van binnen en buiten bekijken en oefenden met de waterslangen. ,,De kinderen van nu zijn onze toekomstige vrijwilligers. Door hen nu enthousiast te maken, hopen we dat ze zich in de toekomst bij de brandweer aan zullen sluiten”, aldus Jeroen Niemeijer.

Tijdens het Herfstfestijn waren op diverse locaties kunstwerken te zien. Onder meer restaurant De Waag, de bibliotheek en galeries openden hun deuren om bezoekers schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s te laten zien. De horecaondernemers presenteerden zich binnen de culinaire route. Voor vijf euro konden bezoekers van het Herfstfestijn kleine gerechten proeven. Dankzij het mooie weer waren vooral de terrassen aan de Markt overvol en konden bezoekers nog even genieten van de onverwachte nazomerzon.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies