20:24:53    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 05 december 2013 15:15 uur, laatst gewijzigd op 05 december 2013 15:24 uur

Zoektocht naar staf van Sint

Zoektocht naar staf van Sint

Op de foto: Schooldirecteur Jos Korsten houdt de brief omhoog waarin staat dat er een pakket is aangekomen. In het pakket zit de nieuwe staf voor de goedheiligman. (Foto: Peter de Koning).

Sinterklaas bezoekt vandaag verschillende plaatsen in ons land en natuurlijk laat hij deze regio niet voorbij gaan. Voor hij morgen weer terug naar Spanje gaat, brengt hij vanavond nog vele kinderen een bezoek.

Op het schoolplein van de Angelaschool in Boxtel was het donderdagochtend koud, maar er hing een warme sfeer. Sinterklaas en enkele Zwarte Pieten bezoeken de basisschool aan de Baroniestraat. Honderden kinderen en ouders wachten de goedheiligman op. Met het zingen van sinterklaasliedjes houden zij zich warm. De muzikale begeleiding komt van leerlingen en leden van diverse muziekverenigingen.

,,We moeten harder zingen, anders hebben we pech”, zegt schooldirecteur Jos Korsten. ’De zak van Sinterklaas’ wordt meteen ingezet. Alle kinderen en ouders staan al een tijdje klaar als eindelijk de Sint met zijn Pieten aan komt lopen langs de school. Verschillende kinderen rennen gillend naar het rode hek.

,,Volgens mij mist u iets”, zegt Korsten tegen de goedheiligman. De directeur wijst naar de staf van de Sint. Die is gedeeltelijk van karton gemaakt. Gelukkig hebben de kinderen van de groepen een tot en met vier de opdracht gekregen om een nieuwe staf te maken. Directeur Korsten biedt hem enkele exemplaren aan, maar de Sint is daarmee niet tevreden.

Conciërge Patrick van der Vleuten komt met een grote envelop aanzetten. Hierin zit een brief waarop geschreven staat dat er een pakket is gearriveerd. Alle kinderen weten meteen waar het om gaat en beginnen te juichen. In het pakket zit de nieuwe staf van de Sint; het cadeau moes alleen nog van het dak worden gehaald. Gelukkig kan conciërge Patrick een ladder vinden waarmee twee Zwarte Pieten op het dak klimmen om de staf te halen. De Sint is er zichtbaar blij mee. Gelukkig werd de staf nog gevonden zodat de goedheiligman niet zonder naar Spanje hoefde te vertrekken….

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Filipe Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie TopSlank Doornmalen electro Alfa buisman optiek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Podium Boxtel Elan Bikes support