07:32:18    zaterdag, 07 december 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 09 mei 2012 17:19 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2012 17:20 uur

Zoeken naar vervanger Van Aert

Zoeken naar vervanger Van Aert

Op de foto: Anton van Aert. (Foto: Gerard Schalkx).

De PvdA/GroenLinks in Boxtel blijft zoeken naar een vervanger van wethouder Anton van Aert, die per 1 september burgemeester wordt in Best. De partij reageert daarmee op berichten vanuit de oppositie, die stelt dat het college van B. en W. ook door drie wethouders voortgezet kan worden.

Voorzitter Berend Jan van den Boomen meldde woensdag dat zijn partij de drie andere coalitiepartners heeft gevraagd of er wensen waren om de portefeuilleverdeling te veranderen. ,,Die waren er niet." Hij vervolgt: ,,Dat er partijen zijn die nu opperen dat er uit bezuinigingsoogpunt gekeken zou kunnen worden naar een kleiner college dat de taken herverdeelt of dat de vrijkomende taken door een deeltijdwethouder zouden kunnen worden vervuld, verandert voor ons niets in ons zoeken naar een vervanger voor Anton van Aert als PvdA/GL wethouder van Boxtel."

Van den Boomen geeft aan dat er met zijn partij gesproken kan worden over 'een eventuele vermindering van het tijdsbeslag voor het college'. ,,Maar dan voor alle leden van het college, niet voor een toevallig vrijkomende portefeuille." Herverdeling van taken onder de drie resterende wethouders tast in de ogen van de PvdA/GroenLinks de grondslag van de coalitie aan en is daarom 'geen optie'.

Lees meer over deze kwestie in Brabants Centrum van donderdag 10 mei.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Doornmalen electro EmielTechniek Proef Culinair Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Gemeente Boxtel