RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:37:49    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 19 januari 2013 02:18 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2013 02:26 uur

Zittingsavond op de goede weg

Zittingsavond op de goede weg

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel maakt met zijn echtgenote spontaan een dansje op het podium tijdens de Eendengatse zittingsavond.

Met het aantrekken van acteur Wim van der Schoot als regisseur, lijken de Eendengatse zittingsavonden de weg omhoog weer te hebben gevonden. In hofpaleis Denziz beleefden de Boxtelse carnavalsvierders vrijdagavond een leuke koldershow.

Ook nu moesten weer talenten van buiten de gemeentegrenzen aangetrokken worden om een volwaardige zittingsavond voor te schotelen. Toch was de inbreng van het trio Hers & Dwers een regelrechte aanwinst. Het Helmondse drietal wist zelfs wethouder Peter van de Wiel met zijn echtgenote te verleiden tot een dansje op het podium. Het leidde tot een inkoppertje voor de politiek commentator van Eendengat: ,,Jezelf het hele jaar door verschuilen, maak je met zo'n dansje niet goed", sneerde Hoevenaars naar Van de Wiel. De tonprater was in vorm en vond in waarnemend burgemeester Hans van Brummen een dankbaar slachtoffer.

De Stichting Openbaar Carnaval afficheert de zittingsavonden dit jaar als Waggelrevue, maar daarvoor mogen bezoekers wel wat meer muziek, zang en dans verwachten. Het optreden van Les Femmes Fatales featuring Jeroen was wat dat betreft een eenzaam hoogtepunt met Ploegadoersliedjes die waren voorzien van komische nieuwe teksten. Desalniettemin kunnen feestneuzen die van ludieke optredens houden zaterdagavond 19 januari hun hart ophalen tijdens de tweede voorstelling. Er is nog een beperkt aantal kaartjes te koop aan de zaal.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Proef Culinair Gemeente Boxtel Olieenzo