RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:57:20    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 08 augustus 2012 17:01 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2012 17:10 uur

Zigeuners in Lennisheuvel

Zigeuners in Lennisheuvel

Op de foto: In Lennisheuvel leefden de kinderen en hun begeleiders zich helemaal uit in het bouwdorp. Een van de opvallendste creaties vormde deze woonwagen van de zigeunergroep. (Foto: Albert Stolwijk).

Het bouwdorp in Lennisheuvel oogde dit jaar kleurrijker dan ooit tevoren. Het thema ’Volkeren van de wereld’ inspireerde de bijna 130 deelnemers en 70 vrijwilligers tot grootse daden; van een stoer Vikingschip en een prachtige wigwam tot een woonwagen en een iglo. Vikingen, indianen en eskimo’s namen woensdag bezit van het terrein tussen de Sint-Theresiaschool en gemeenschapshuis Orion.

Nick van der Heijden was woensdagmiddag helemaal in zijn nopjes. Met een big smile sloeg hij de ene naar de andere spijker in het Vikingschip dat hij samen met de andere leden van het groepje in elkaar timmerde. Ook zijn maatjes Loek (4), Steph (5), Max (4) en Guus (8) lieten zich niet onbetuigd, net als hun begeleiders. ,,Bouwen vind ik het leukste van het kindervakantiewerk”, zei Nick. ,,Ik weet niet hoeveel spijkertjes ik al in de boot heb geslagen, maar het zijn er best veel. We hebben een gezellig groepje en werken goed samen.”

Het bouwterrein in Lennisheuvel was keurig afgezet met een hek, dat hier en daar versierd was met vlaggetjes. Binnen de omheining klonk swingende muziek en werd hard gewerkt. Al die bedrijvigheid leverde fraaie creaties op, waaronder ook een vroeg aangemeerde Sinterklaasboot van de groep ’Spanjaarden’ en een Kozakkendisco. De oudere jeugd van groep 7 en 8 had in hun eigen hoek onder meer een chillplek, een hemelbed en een koffieshop gebouwd.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht