RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:14:04    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 26 april 2013 11:43 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2013 12:40 uur

Zeven lintjes in Boxtel

Zeven lintjes in Boxtel

Op de foto: Harry v Heesch, Toon vdr Sloot, Gerrie vdr Pasch, Toon Voets, José Poort, Toon Hermes en Wim v Erp delen in lintjesregen. (Foto: Peter de Koning).

Zeven inwoners van de gemeente Boxtel zijn vrijdagochtend tijdens de nationale lintjesregen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de raadzaal van het gemeentehuis kregen de Boxtelaren Gerrie van der Pasch, José Poort en Harry van Heesch de versierselen opgespeld, net als Wim van Erp, Toon Hermes, Toon van der Sloot en Toon Voets uit Liempde.

De koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Hans van Brummen. Van der Pasch zet zich als vrijwilliger in voor onder meer de KVO en EHBO, Poort is actief voor de Kinderboerderij en tal van natuurprojecten. De verdiensten van Van Heesch liggen vooral bij carnavalsclub De Agterblijvers.

Drie van de vier Liempdse gedecoreerden zijn politiek geëngageerd en lid van het CDA. Van Erp is vooral bekend als raadslid en was jarenlang wethouder; daarnaast zet hij zich in voor parochie, heemkundestichting en ouderenwerk. Van der Sloot en Voets zijn vooral achter de schermen actief voor de lokale afdeling van de christen-democraten. Daarnaast danken zij hun lintje onder meer aan hun vrijwilligerswerk voor Rotary en Vincentius (Van der Sloot) en Boeremèrt (Voets). Hermes tenslotte een belangrijke steunpilaar van voetbalclub DVG.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen