RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:30:47    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:39 uur

’Zesmaal Alpe d’Huez: een uitdaging’

’Zesmaal Alpe d’Huez: een uitdaging’

Op de foto: Vijf van de zes Alpe d’HuZes-fietsers poseren in park Molenwijk, nabij de plek waar vroeger een wielerbaan lag. Van links naar rechts Walter van Ruijven, Rob van Laarhoven, Ton Jorna, Kim Albert en Roger van Gent. Op de foto ontbreekt Barry Schelle.

Meer dan vierduizend getrainde Nederlandse wielrenners beklimmen donderdag 9 juni de beruchte col Alpe d’Huez. De echte toppers gaan tijdens de zesde editie van het evenement Alpe d’HuZes zes keer omhoog, anderen kiezen voor minder beklimmingen maar leveren zonder twijfel een even indrukwekkende prestatie. En ze hebben allemaal maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Ook vanuit Boxtel doen talrijke wielrenners mee aan Alpe d’HuZes, zoals het team Biking4Life. ,,Krachten doseren, dat is de kunst.”

Ze hebben er al vele maanden intensieve training op zitten. Met zessen zijn ze, Biking4Life. Kim Albert, Roger van Gent, Ton Jorna, Rob van Laarhoven, Walter van Ruijven en Barry Schelle hebben zich allemaal ten doel gesteld om op 9 juni een maximale inspanning te leveren en zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Omdat ze met zessen zijn, willen ze 30.000 euro ophalen. De teller staat al boven de twintig mille, de verwachting is dat het doel haalbaar is. ,,Zodra dat bedrag in beeld komt, gaan we voor meer, bijvoorbeeld 35.000 euro”, zegt Walter van Ruijven.

Hij is de aanstichter van het avontuur dat de zes mannen in de Franse Alpen zullen beleven. Het idee om mee te doen aan Alpe d’HuZes leefde al een paar jaar, een ontmoeting met Roger van Gent in café Becoloth na afloop van een reünie van het Jacob-Roelandslyceum vormde de aanleiding om een clubje fietsfanaten samen te stellen. ,,Sportief is meedoen natuurlijk een fantastische uitdaging, maar vooral het goede doel spreekt ons erg aan”, vertelt Van Ruijven.

Zoals veel deelnemers aan Alpe d’HuZes kennen ze allemaal wel iemand die te maken kreeg met kanker. ,,Binnen onze club heeft zelf niemand de ziekte gehad, maar we hebben figuurlijk wel allemaal iemand op de bagagedrager waarvoor we dit doen”, zegt Kim Albert. ,,Iedereen heeft in de familie-, vrienden- en kennissenkring of op de werkvloer wel iemand die getroffen werd door de ziekte.”

Biking4Life houdt op Goede Vrijdag, vrijdag 22 april een toertocht waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Alpe d’HuZes. De zes wielrenners hebben de Liempdse profwielrenner Koen de Kort van Skil-Shimano bereid gevonden om een presentatie te verzorgen. De Kort, die twee dagen later zal meedoen aan de klassieker Luik-Bastenaken-Luik, zal zeer waarschijnlijk ook meefietsen. Burgemeester Frank van Beers geeft het startschot.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 24 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen