RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:33:34    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 december 2012 16:07 uur, laatst gewijzigd op 21 december 2012 16:10 uur

Zes weken langer uitstel voor hervatting nieuwbouw SintLucas

De gemeente Boxtel krijgt zes weken de tijd om een omgevingsvergunning te verlenen voor de graafwerkzaamheden die nodig zijn voor de nieuwbouw van SintLucas bij de Levensschool aan de Burgakker. Dat heeft de voorzieningenrechter in 's-Hertogenbosch vrijdagmiddag bepaald nadat milieuvereniging Het Groene Hart bezwaar aantekende tegen de werkzaamheden.

Omdat archelogische vondsten kunnen worden aangetroffen op het bouwterrein aan de oever van de Dommel in hartje Boxtel had SintLucas een omgevingsvergunning voor het graafwerk moeten krijgen, redeneert de voorzieningenrechter. De gemeente verleende alleen een omgevingsvergunning voor de nieuwbouw. Aangezien op deze plek sprake is van bodemverontreiniging, zou zonder meer gegraven kunnen worden, redeneerde de gemeente.

De voorbereidende werkzaamheden van de bouw werd twee maanden geleden stilgelegd. Milieuvereniging Het Groene Hart eiste dat er eerst archeologisch bodemonderzoek plaats zou vinden. Zover wil de voorzieningenrechter op dit moment nog niet gaan. Wel moet Boxtel een aanvullende omgevingsvergunning verlenen en daar krijgt de gemeente zes weken de tijd voor.  

Wethouder Wim van der Zanden betreurt de uitspraak en zegt via zijn woordvoerder dat deze pijnlijk is voor SintLucas. De school wil graag een nieuw atelier bouwen voor haar opleidingen tot creatief vakman; de werkzaamheden liggen nu in elk geval zes weken langer stil. Volgens de woordvoerder van de wethouder wordt de uitspraak momenteel bestudeerd en verwacht het gemeentebestuur kort na de kerstdagen met een uitgebreide reactie te kunnen komen. De juridische afdeling van de gemeente gaat bekijken welke stappen gezet moeten worden om SintLucas alsnog aan het bouwen te krijgen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen