10:59:59    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 juni 2012 15:16 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2012 15:18 uur

Zeldzame vondst dennenwolfsklauw

Zeldzame vondst dennenwolfsklauw

Natuurmonumenten is blij met de bijzondere ontdekking van de zeer zeldzame dennenwolfsklauw in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Deze sporenplant is vorige week tijdens een planteninventarisatie aangetroffen op de oever van het Staalbergven.

De soort staat volgens Natuurmonumenten op de Nederlandse Rode Lijst van ernstig bedreigde planten en komt nog maar op enkele plaatsen in Nederland voor, waarvan de meeste in het noorden van het land. Met deze vondst is het natuurgebied een ‘levend fossiel’ rijker.

Want van alle planten die wij tegenwoordig kennen, hebben de soorten uit de wolfsklauwfamilie de langste geschiedenis: 400 miljoen jaar geleden vormden reusachtige wolfsklauwen de eerste bossen op aarde. Van die bomen uit de oertijd is nu nog maar een klein en onopvallend plantje over.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro