RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:10:34    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 28 augustus 2011 20:14 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2011 21:15 uur

Zeldzame dierrassen op Velder

Zeldzame dierrassen op Velder

Op de foto: De paarden waren betrokken bij allerlei activiteiten en demonstraties. Er werd gereden met diverse koetsen en ruiters demonstreerden hun kunsten. (Foto: Peter de Koning).

Krombekeenden, Bontheimer landvarkens, Blaarkoppen, Melkschapen en allerlei andere zeldzame dierrassen stonden zondag allemaal bij elkaar op landgoed Velder in Liempde. Tijdens de Dag van het Levend Erfgoed konden bezoekers kennismaken met de zeldzame dieren. Naast presentaties en workshops waren er activiteiten voor kinderen en werden gerechten geserveerd van producten van de zeldzame rassen.

Op het terrein waren pleinen ingericht waar activiteiten werden gehouden. Op het hondenplein was voor de dieren een parcours uitgezet waarop ze hun kunsten lieten zien. De kooikerhonden stonden enthousiast te kwispelen en konden niet wachten om het veld op te gaan. ,,Zo één zou ik er wel willen”, zei Amy Kruissen enthousiast. ,,Maar mijn vader is helaas allergisch voor honden.”

De paarden waren betrokken bij diverse activiteiten. Zo kon een ritje met een huifkartocht worden gemaakt én was er een vliegend tapijt. Het Belgische trekpaard Dina, een prachtige zwartgekleurde merrie, keek nieuwsgierig naar alle voorbijgangers en liet zich graag aaien door de kinderen. ,,Ze vindt het heerlijk om gekrabbeld en geknuffeld te worden”, zei eigenaresse Vicky Claries trots. ,,Ze is erg geschikt om op te rijden maar het is vooral een grote liefhebber van knuffelen, aaien en aandacht.”

Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen. ,,Met de Dag van het Levend Erfgoed willen we zeldzame rassen onder de aandacht van de bezoekers brengen”, lichtte woordvoerster Nonja Remijn toe. ,,Deze dieren mogen niet vergeten worden en we willen laten zien hoe mooi én nuttig de rassen zijn.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen