03:08:05    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 28 augustus 2011 20:14 uur, laatst gewijzigd op 28 augustus 2011 21:15 uur

Zeldzame dierrassen op Velder

Zeldzame dierrassen op Velder

Op de foto: De paarden waren betrokken bij allerlei activiteiten en demonstraties. Er werd gereden met diverse koetsen en ruiters demonstreerden hun kunsten. (Foto: Peter de Koning).

Krombekeenden, Bontheimer landvarkens, Blaarkoppen, Melkschapen en allerlei andere zeldzame dierrassen stonden zondag allemaal bij elkaar op landgoed Velder in Liempde. Tijdens de Dag van het Levend Erfgoed konden bezoekers kennismaken met de zeldzame dieren. Naast presentaties en workshops waren er activiteiten voor kinderen en werden gerechten geserveerd van producten van de zeldzame rassen.

Op het terrein waren pleinen ingericht waar activiteiten werden gehouden. Op het hondenplein was voor de dieren een parcours uitgezet waarop ze hun kunsten lieten zien. De kooikerhonden stonden enthousiast te kwispelen en konden niet wachten om het veld op te gaan. ,,Zo één zou ik er wel willen”, zei Amy Kruissen enthousiast. ,,Maar mijn vader is helaas allergisch voor honden.”

De paarden waren betrokken bij diverse activiteiten. Zo kon een ritje met een huifkartocht worden gemaakt én was er een vliegend tapijt. Het Belgische trekpaard Dina, een prachtige zwartgekleurde merrie, keek nieuwsgierig naar alle voorbijgangers en liet zich graag aaien door de kinderen. ,,Ze vindt het heerlijk om gekrabbeld en geknuffeld te worden”, zei eigenaresse Vicky Claries trots. ,,Ze is erg geschikt om op te rijden maar het is vooral een grote liefhebber van knuffelen, aaien en aandacht.”

Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen. ,,Met de Dag van het Levend Erfgoed willen we zeldzame rassen onder de aandacht van de bezoekers brengen”, lichtte woordvoerster Nonja Remijn toe. ,,Deze dieren mogen niet vergeten worden en we willen laten zien hoe mooi én nuttig de rassen zijn.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geerts advies Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo