RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:55:04    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 15 april 2014 16:31 uur, laatst gewijzigd op 15 april 2014 16:36 uur

Zandbak 'Molenwijk' bijna klaar

Zandbak \'Molenwijk\' bijna klaar

Op de foto: De nieuwe zandbak op de speelplaats van de Molenwijkschool in Boxtel is bijna klaar. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Tientallen ouders, kinderen en medewerkers van de Boxtelse onderwijsinstelling Molenwijk aan de Achterberghstraat in Boxtel hebben zich de afgelopen weken ingespannen om een prachtige nieuwe zandbak aan te leggen op het schoolplein.

,,Het werk is bijna klaar, alleen het waterval-element bestaande uit van van hoog naar laag gemetselde zwerfkeien en een paar platte boomstammen aan de rand van de speelplek ontbreken nog. In juni maken we alles helemaal in orde", lieten Nicole Durlinger en Elise van Kessel, beiden lid van de tuin- en buitencommissie van jenaplanschool Molenwijk, dinsdagmiddag weten.

Volgens de twee leerkrachten maken zowel de leerlingen van de onderbouw als bovenbouw met veel enthousiasme gebruik van de nieuwe speelvoorziening. ,,Hoewel nog niet helemaal af, beleven de kinderen nu al heel veel plezier aan de zandbak. Het enige nadeel is dat de kinderen vol met zand de school weer binnengaan, maar dat zijn we hier wel gewend", lacht Durlinger.

Van Kessel vult aan: ,,Toen wij zo'n acht jaar geleden werk gingen maken van ons zogeheten buitenplan was dit plein nog vrij kaal. Nu is er een kleine arena, veel groen en verschillende andere speelplekken, waaronder de nieuwe zandbak en waterplek. Volgende week beginnen we met het laatste onderdeel van het plan, de bouw van een buitenlokaal met een afdak waar kinderen straks onderzoekjes kunnen doen, instructies krijgen en opdrachtjes gaan uitvoeren."  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Huidtherapie SNS Bank