RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:23:11    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 01 juni 2011 14:57 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 15:00 uur

Zaklopen in straat zonder raceauto's

Zaklopen in straat zonder raceauto\'s

Op de foto: Zaklopen in de Einsteinstraat. De doorgaans drukke straat in de wijk In Goede Aarde is woensdagmiddag het domein van bijna honderd spelende kinderen. (Foto: Marc Cleutjens).

De Einsteinstraat is een van de twaalf Boxtelse straten die woensdag meedoet aan de jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag. Buurtvereniging In Goede Aarde organiseert het evenement en vraagt aandacht voor de hoge snelheden waarmee auto's dagelijks door de straat racen.

Zaklopen, tafeltennissen, flessenvoetbal, fietsrace en tekenen op grote rollen behangpapier. De kinderen die wonen in In Goede Aarde kunnen meedoen aan tal van spelletjes. Op straat natuurlijk; dranghekken zorgen ervoor dat er geen auto's kunnen rijden. Slechts eenmaal probeert een automobilist toch door de straat te rijden; hij wordt resoluut teruggestuurd.

Hoewel buurtvereniging In Goede Aarde geen politiek wil bedrijven of alle aandacht wil richten op de verkeersproblematiek, staat het volgens de bestuursleden Chester Teulings en Dayenne Maas vast dat er iets moet gebeuren aan de hoge snelheden in de straat. ,,Vooral als je net tussen twee verkeersdrempels woont, merk je dat automobilisten extra gas geven."

Volgens de bestuurders van In Goede Aarde wordt de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur vaak overschreden, door bezoekers van sportpark Munsel en ook door buurtbewoners. ,,Daarom hopen we dat de Buitenspeeldag ook in onze eigen wijk een steentje bijdraagt aan de bewustwording", zegt Teulings. ,,Vandaag combineren we een leuke activiteit met het maken van een statement."

De Buitenspeeldag valt in de smaak in de Einsteinstraat. Het zonovergoten evenement lokt bijna honderd kinderen. ,,En niemand die vraagt om een Nintendo of Playstation. En tv kijken hoeft ook niet; het scherm van Nickelodeon staat vanmiddag op zwart."

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Olieenzo Gemeente Boxtel