11:19:27    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 10 oktober 2014 09:21 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2014 11:40 uur

'Zadotheek' Kinderboerderij

\'Zadotheek\' Kinderboerderij

Het idee van de zadotheek is simpel. Mensen kunnen gratis zaden meenemen van bloemen, groenten en eetbare gewassen. Die kweken ze op tot plantjes. Van die zaden geven ze weer een zakje terug in het jaar dat volgt op de 'lening'. Hierdoor ontstaat een kringloop.

Het doel van een zadotheek is om zonder kosten in de lokale behoefte te voorzien, de biodiversiteit te vergroten in de omgeving, tuinieren en eten van eigen bodem te stimuleren en informatie te verstrekken.

Dit najaar starten we met inzamelen van zaad. Iedereen is welkom om gedroogde zaden in te leveren op de kinderboerderij in Boxtel (Apollopad 1). Openingstijden: elke doordeweeksedag van 9.00 tot 17.00 en in de weekenden van 14.00 tot 16.00 uur. Bij voorkeur in een papieren zakje met zoveel mogelijk informatie over de ingeleverde zaden. In de winter worden de zaden mooi verpakt, zodat we in het voorjaar van 2015 kunnen starten met de zadotheek op de kinderboerderij.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Toverboom Remax-optimus Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Filipe TopSlank Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support EmielTechniek Olieenzo Geerts advies