09:13:45    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 29 december 2012 12:54 uur, laatst gewijzigd op 29 december 2012 13:02 uur

Woutertje Kaboutertje in Liempde

Woutertje Kaboutertje in Liempde

Op de foto: Kinderen uit groep 4 en zij die jonger zijn, begroeten jaarlijks de dappere dorpskabouter Woutertje Kaboutertje tijdens een lampionoptocht door Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

De jaarlijkse lampionoptocht Liemt-Al-Licht voor de Liempdse jeugd wordt gehouden op zaterdag 5 januari. De jonge deelnemers verzamelen om 17.00 uur bij de dorpspomp aan de Keefheuvel. Vanuit daar vertrekken ze naar het Raadhuisplein om Woutertje Kaboutertje te begroeten. Onderweg kunnen de deelnemers een paar sprookjesfiguren en een muzikale paddenstoel tegenkomen.

De kinderen uit groep 4 van de basisschool en zij die jonger zijn, ontvangen van de Stichting Algemeen Belang Liempde gratis een lampion. Onder leiding van Willemke Tell vertrekt de stoet naar Woutertje Kaboutertje. Deze dappere dorpskabouter maakt voor de dertiende keer zijn opwachting in Liempde en wordt opgesteld voor het winkelpand van de firma Saris.

Bij terugkomst bij de dorpspomp is er een warme versnapering voor de kinderen. Bewoners langs de route Keefheuvel, Raadhuisplein, Oude Dijk, Heesterbos, Dorpsstraat, Kloosterhof, Keefheuvel, Dorpsstraat en Broekegangske wordt vriendelijk verzocht de zichtbare kerstversiering in ieder geval tot na de optocht te laten hangen. Ook is het mogelijk om die avond andere versieringen langs de route te plaatsen, zoals waxinelichtjes in glazen potjes.

Advertenties