RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:37:15    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 29 december 2012 12:54 uur, laatst gewijzigd op 29 december 2012 13:02 uur

Woutertje Kaboutertje in Liempde

Woutertje Kaboutertje in Liempde

Op de foto: Kinderen uit groep 4 en zij die jonger zijn, begroeten jaarlijks de dappere dorpskabouter Woutertje Kaboutertje tijdens een lampionoptocht door Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

De jaarlijkse lampionoptocht Liemt-Al-Licht voor de Liempdse jeugd wordt gehouden op zaterdag 5 januari. De jonge deelnemers verzamelen om 17.00 uur bij de dorpspomp aan de Keefheuvel. Vanuit daar vertrekken ze naar het Raadhuisplein om Woutertje Kaboutertje te begroeten. Onderweg kunnen de deelnemers een paar sprookjesfiguren en een muzikale paddenstoel tegenkomen.

De kinderen uit groep 4 van de basisschool en zij die jonger zijn, ontvangen van de Stichting Algemeen Belang Liempde gratis een lampion. Onder leiding van Willemke Tell vertrekt de stoet naar Woutertje Kaboutertje. Deze dappere dorpskabouter maakt voor de dertiende keer zijn opwachting in Liempde en wordt opgesteld voor het winkelpand van de firma Saris.

Bij terugkomst bij de dorpspomp is er een warme versnapering voor de kinderen. Bewoners langs de route Keefheuvel, Raadhuisplein, Oude Dijk, Heesterbos, Dorpsstraat, Kloosterhof, Keefheuvel, Dorpsstraat en Broekegangske wordt vriendelijk verzocht de zichtbare kerstversiering in ieder geval tot na de optocht te laten hangen. Ook is het mogelijk om die avond andere versieringen langs de route te plaatsen, zoals waxinelichtjes in glazen potjes.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Olieenzo Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht