RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:44:32    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 11 april 2012 10:36 uur, laatst gewijzigd op 11 april 2012 10:38 uur

Workshop bijenhouden in Boxtel

Workshop bijenhouden in Boxtel

Op de foto: Beeld van de vorig jaar gehouden bijenmarkt in park Molenwijk. Bezoekers konden bijen tellen... (Foto: Albert Stolwijk).

Verder gaan dan de theorie, het deksel optillen en ervaren hoe het is om duizenden bijen letterlijk onder je handen te hebben. Dat is de bedoeling van een workshop bijenhouden, die deze maand wordt gehouden bij de Boxtelse imkervereniging Sint-Ambrosius.

Met dit nieuwe initiatief doet de vereniging een handreiking naar belangstellenden die misschien bijen willen gaan houden maar de stap naar het imkerschap wat groot vinden. Zij kunnen zo daadwerkelijk aan het ambacht ruiken. Is de interesse verder aangewakkerd, dan kunnen deelnemers zich oriënteren op een officiële beginnerscursus bij de bijenhoudersbond NBV.

De workshop in Boxtel begint met een gedegen stuk theorie. Op dinsdag 24 en woensdag 25 april van 19.00 tot 21.00 uur zijn er lesavonden in ’t Raathuis, de verenigingshal van Sint-Ambrosius. Dan wordt ook met de deelnemers een zaterdag gekozen waarop men daadwerkelijk in de kast gaat kijken. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro voor drie bijeenkomsten, inclusief koffie of thee. Opgeven kan bij Piet Bressers, pietbressers@home.nl.

Zondag 22 april wordt van 10.00 tot 15.00 uur de traditionele Boxtelse bijen- en plantenmarkt gehouden bij ’t Raathuis in park Molenwijk.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Zwanenberg adviesgroep SNS Bank Natasja fashion Toverboom Geld en Makelaardij Rijschool Dolman Café zaal Kloosterzicht Kindertuin Koppelmans Tiga 040Fit Olieenzo Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie TopSlank Modecentrum Frans Theelen