RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:37:58    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 27 december 2014 13:34 uur, laatst gewijzigd op 27 december 2014 13:36 uur

Woonaanbod op regiosite

Woonaanbod op regiosite

De woningcorporaties in deze regio gaan hun woningaanbod presenteren op één gezamenlijke website: www.daarwilikwonen.nu. Vanaf 2 februari is op die site het totale woningaanbod te zien van Woonstichting Sint-Joseph (Boxtel), Huis & Erf (Schijndel en Sint-Michielsgestel) en Wovesto (Sint-Oedenrode). De kleine corporatie Goed Wonen Liempde doet nog niet mee, maar volgt mogelijk later.

In het werkgebied van deze corporaties zijn op dit moment ruim 17.500 woningzoekenden bekend. Deze mensen moeten zich nu nog apart inschrijven bij elke corporatie om in aanmerking te kunnen komen voor een woning van die corporatie. Dat is vanaf 2 februari verleden tijd. Eén keer inschrijven is dan voldoende om te kunnen reageren op het totale aanbod van deze drie corporaties (8.800 woningen). Ook gelden straks overal dezelfde regels en behandelen de corporaties aanvragen voor urgentie gezamenlijk.

Het woningaanbod van de drie corporaties staat vanaf 2 februari alleen nog op de nieuwe site www.daarwilikwonen.nu. De advertenties van Woonstichting Sint-Joseph in weekblad De Meierij verdwijnen en ook op de eigen site (www.sintjoseph.nl) is het Boxtelse woningaanbod straks niet meer te vinden. Reageren op een woning kan dan ook alleen nog via de nieuwe site. Het aanbod op de site wordt dagelijks ververst, nu is dat nog wekelijks. Mensen die geen computer hebben, kunnen de pc gebruiken in de ontvangsthal van Sint-Joseph. Indien nodig helpt het personeel daarbij.

Personen die zich op de nieuwe site inschrijven als nieuwe woningzoekende, betalen eenmalig 25 euro inschrijfgeld. Daarnaast vragen de corporaties elk jaar aan alle woningzoekenden of ze ingeschreven willen blijven. Personen die dat willen, betalen dan tien euro verlengingskosten. Alle gegevens uit de oude systemen gaan over naar het nieuwe systeem. Bij het toekennen van een woning blijft de inschrijvingsduur het belangrijkste criterium.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij SNS Bank