03:42:36    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 08 december 2013 09:59 uur, laatst gewijzigd op 08 december 2013 10:05 uur

Woningbouw Venakkers dichterbij

Woningbouw Venakkers dichterbij

Op de foto: Reuvers Bouw en Ontwikkeling uit Oss is door de gemeente Haaren gekozen om woningen te bouwen op het grote perceel Venakkers IV in Esch. (Foto: Albert Stolwijk).

Haaren schreef dit jaar een ’prijsvraag’ uit voor het perceel Venakkers IV in Esch. Projectontwikkelaars konden hun plannen indienen bij de gemeente. Inmiddels is bekend gemaakt dat Haaren in zee wil met Reuvers Bouw en Ontwikkeling. Het bedrijf kwam met een plan waarbij 27 woningen worden gebouwd op het perceel. Na de inspraakprocedure, die tot donderdag 12 december duurt, hoopt de gemeente om de tafel te kunnen met Reuvers uit Oss.

Reuvers wil 27 woningen bouwen op het terrein, dat bestaat uit acht percelen van gemiddeld 300 vierkante meter en één kavel van ruim 600 vierkante meter. ,,De prijzen liggen tussen 150.000 en 185.000 euro, vrij op naam, zo meldt Ron Beerens, projectontwikkelaar bij Osse bedrijf. Hij geeft aan dat Reuvers de Venakkers al langer op het oog had.

Beerens noemt de huizen in het plan ’volwaardige eengezinswoningen’ van ongeveer 400 kuub met drie slaapkamers, een vaste zolder én de mogelijkheid om een lift te plaatsen. ,,Dat is een nieuwe visie. Mensen die slecht ter been zijn, hoeven niet meer per se in een woning te leven waar alle voorzieningen op de begane grond zijn.”

Na deze inspraakperiode gaat Haaren met Reuvers om de tafel om vervolgafspraken te maken. Beerens geeft aan dat voor de plannen een wijziging in het bestemmingsplan nodig is. ,,Ik verwacht dat we pas over een jaar kunnen starten. Toch zou het kunnen dat we de verkoop parallel aan de bestemmingsplanprocedure laten lopen. Zo kunnen we de markt alvast aftasten.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo EmielTechniek Geld en Makelaardij Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Elan Bikes support buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Podium Boxtel Filipe Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Alfa