22:41:43    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 19 mei 2011 14:26 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 14:27 uur

Woningbouw De Hoeve op de lange baan

Woningbouw De Hoeve op de lange baan

Op de foto: Impressie van een van de huizen die BAM Vastgoed wilde realiseren aan de Munselse Hoeve in de wijk In Goede Aarde. De verkoop ging in mei 2008 van start, maar leverde vooralsnog geen kopers op. (Illustratie: BAM Vastgoed).

Ze zouden het duurzaam uithangbord van de woonwijk In Goede Aarde worden. Maar de economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de bouw van elf duurzame villa’s in deelplan De Hoeve op de lange baan wordt geschoven. Wethouder Wim van der Zanden blijft in gesprek met projectontwikkelaar BAM, maar verwacht niet dat er op korte termijn huizen gebouwd worden aan de straat Munselse Hoeve.

Oud-wethouder Ger van den Oetelaar, geestelijk vader van In Goede Aarde, verbond destijds een prijsvraag aan deelplan De Hoeve. De projectontwikkelaar met het meest opvallende en vooral duurzame ontwerp kreeg de kans om aan de Munselse Hoeve elf woningen te bouwen. De keuze viel vier jaar geleden op het ontwerp van BAM Vastgoed en bouwbedrijf H. Pennings uit Rosmalen, in het voorjaar van 2008 ging de verkoop van de villa’s van start. De belangstelling voor de woningen, die varieerden in prijs van 645.000 tot 885.000 euro, viel tegen. En sinds de uitbraak van de economische crisis bleef het stil. Onlangs werd het bouwbord weggehaald en lijkt het plan een vroege dood gestorven.

Volgens wethouder Wim van der Zanden is er momenteel geen belangstelling voor zulke dure woningen en beseft de gemeente Boxtel, net als de projectontwikkelaar en de aannemer, dat het ongunstige tijden zijn om huizen in deze hoge prijsklasse aan de man te brengen. ,,Dat betekent echter niet dat deelplan De Hoeve van de baan is”, benadrukt Van der Zanden. ,,We zijn nog altijd in overleg met BAM en Pennings en we hopen dat het oorspronkelijke

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel