RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:47:55    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 mei 2011 14:26 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 14:27 uur

Woningbouw De Hoeve op de lange baan

Woningbouw De Hoeve op de lange baan

Op de foto: Impressie van een van de huizen die BAM Vastgoed wilde realiseren aan de Munselse Hoeve in de wijk In Goede Aarde. De verkoop ging in mei 2008 van start, maar leverde vooralsnog geen kopers op. (Illustratie: BAM Vastgoed).

Ze zouden het duurzaam uithangbord van de woonwijk In Goede Aarde worden. Maar de economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de bouw van elf duurzame villa’s in deelplan De Hoeve op de lange baan wordt geschoven. Wethouder Wim van der Zanden blijft in gesprek met projectontwikkelaar BAM, maar verwacht niet dat er op korte termijn huizen gebouwd worden aan de straat Munselse Hoeve.

Oud-wethouder Ger van den Oetelaar, geestelijk vader van In Goede Aarde, verbond destijds een prijsvraag aan deelplan De Hoeve. De projectontwikkelaar met het meest opvallende en vooral duurzame ontwerp kreeg de kans om aan de Munselse Hoeve elf woningen te bouwen. De keuze viel vier jaar geleden op het ontwerp van BAM Vastgoed en bouwbedrijf H. Pennings uit Rosmalen, in het voorjaar van 2008 ging de verkoop van de villa’s van start. De belangstelling voor de woningen, die varieerden in prijs van 645.000 tot 885.000 euro, viel tegen. En sinds de uitbraak van de economische crisis bleef het stil. Onlangs werd het bouwbord weggehaald en lijkt het plan een vroege dood gestorven.

Volgens wethouder Wim van der Zanden is er momenteel geen belangstelling voor zulke dure woningen en beseft de gemeente Boxtel, net als de projectontwikkelaar en de aannemer, dat het ongunstige tijden zijn om huizen in deze hoge prijsklasse aan de man te brengen. ,,Dat betekent echter niet dat deelplan De Hoeve van de baan is”, benadrukt Van der Zanden. ,,We zijn nog altijd in overleg met BAM en Pennings en we hopen dat het oorspronkelijke

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Doornmalen electro Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair