12:05:55    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 11 mei 2013 20:35 uur, laatst gewijzigd op 15 mei 2013 12:37 uur

Wittlich weer gastvrij voor Boxtel

Wittlich weer gastvrij voor Boxtel

Op de foto: Het Wereldkoor uit Boxtel zingt op de Marktplatz van Wittlich. (Foto: Marc Cleutjens).

De inwoners van Wittlich hebben vrijdag en zaterdag op grote schaal kennisgemaakt met 'Partnerstadt' Boxtel. Op de Marktplatz werd een kraam ingericht met streekproducten als asperges, kaas, honing en allerlei kartuizer-artikelen.

In een winkelpand onder het fraaie Hotel Well, ook aan de Marktplatz, werd Kaufhaus Boxtel ingericht, waar een grote groep vrijwilligers Boxtel op de kaart trachtte te zetten met behulp van kunstwerken van de Kunstuitleen, streekproducten, fairtrade-artikelen uit de Wereldwinkel en folders van musea als De Groene Poort.

Vrijdag viel de Boxtel-presentatie samen met een leuke braderie, zaterdag had de Boxtelse delegatie het rijk alleen en kon naar hartelust reclame worden gemaakt voor Het Groene Woud. En de inwoners van Wittlich lieten zich op grote schaal zien, zowel bij de kraam als in het 'Kaufhaus'.

De Boxtelse aanwezigheid in Wittlich werd muzikaal ondersteund door het Wereldkoor, dat voor het eerst buiten de landsgrenzen optrad. Burgemeester Joachim Rodenkirch van Wittlich, als altijd prominent aanwezig en ook ditmaal een echte gastheer, zong een aantal liedjes uit volle borst mee.

Zaterdagochtend reed een bus vol Boxtelaren richting Wittlich, onder meer met bestuursleden van Boxtel Vooruit, Scouting Boxtel en deelnemers van De Smaak van Boxtel. Die gingen in een Wittlicher keuken samen kokkerellen met Duitse smulpapen en trakteerden alle bezoekers op lekkere hapjes.

Opvallend was het warme welkom van de Wittlicher ondernemers voor de Boxtelse delegatie. In vrijwel alle etalages van de meer dan honderd centrumwinkels hingen Boxtel-posters, vlaggen, foto's en oranje ballonnen. Enkele winkeliers hadden zich in een oranje tenue gehuld.

Verslaggever Marielle Wijffelaars van Brabants Centrum reisde zaterdag mee naar Wittlich en doet donderdag 16 mei uitgebreid verslag van de Boxtelse activiteiten in Wittlich.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht