RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:41:39    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 25 mei 2011 14:29 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2011 20:52 uur

Wittlich komt shoppen in Boxtel

Wittlich komt shoppen in Boxtel

Op de foto: Burgemeester Joachim Rodenkirch van Wittlich verzorgde vorig jaar een rondleiding voor een Boxtelse delegatie. Zaterdag 28 mei is ambtsgenoot Frank van Beers gastheer in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel en Wittlich hebben de banden sinds de uitbundige viering van vijftig jaar jumelage in 2009 stevig aangehaald. Zaterdag 28 mei wordt een groep van 25 inwoners van Wittlich verwacht, die in Boxtel komen shoppen en culturele activiteiten gaan ondernemen.

Volgens voorzitter Arjen Witteveen van het jumelagecomité Boxtel-Wittlich bestaat de Duitse delegatie hoofdzakelijk uit leden van de Freundschaftskreis. Daarin zitten inwoners van Wittlich die de jumelage met Boxtel en de andere partnersteden Brunoy, Wellingborough en Zossen een warm hart toedragen.

Na een officiële ontvangst in de raadzaal van het gemeentehuis door burgemeester Frank van Beers, start een wandeling door hartje Boxtel. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het Wasch- en Strijkmuseum en Brabant Goedgemutst, aansluitend is er een lunch bij bistro Le Marécage.

Het keuzeprogramma in de middag omvat naast winkelen ook enkele culturele onderdelen, waaronder een beklimming van de Sint-Petrustoren of een bezoek aan kasteel Stapelen. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan oertijdmuseum De Groene Poort.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair Meubelmakerijdenberg