RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:25:12    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 18 mei 2014 20:17 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2014 20:18 uur

Winst ODC, verlies RKSV Boxtel

Winst ODC, verlies RKSV Boxtel

Op de foto: Drinkpauze in sportpark Molenwijk. Vanwege de zomerse weersomstandigheden werd in de eerste en de tweede helft een korte pauze ingelast waarin de spelers mochten drinken. (Foto: Marc Cleutjens).

De derdeklassers ODC en Boxtel hebben zondag hun eerste wedstrijd gespeeld in de nacompetitie. ODC won in eigen huis met 2-1 van Bladella, Boxtel verloor met dezelfde cijfers in de uitwedstrijd tegen Heeze.

ODC keek al na vier minuten tegen een achterstand aan en werd op alle fronten afgetroefd door de gasten uit Bladel. De aanvallend spelende ploeg was heer en meester in sportpark Molenwijk en won de meeste duels. ODC kon moeilijk grip krijgen op het aanvalsspel van de formatie uit de Kempen.

Na ongeveer 60 minuten kwam ODC verdiend op gelijke hoogte; in de tweede helft speelde de thuisploeg een stuk beter en werden de meeste duels gewonnen. Toen de thuisploeg vijf minuten voor het eindsignaal op 2-1 kwam, was de buit binnen. Dat wist ook coach Jeroen van Besouwen, die al eerder had gesteld dat ODC 'altijd' scoort in de slotfase. ,,Dat gaan we ook nu doen", sprak hij overtuigd.

ODC besloot het duel met tien man. Na een opstootje op het middenveld werd een van de spelers na een slaande beweging met rood van het veld gestuurd.

VERLIES BOXTEL

Derdeklasser Boxtel, ook actief in de nacompetitie, kwam in Heeze op achterstand, maar zag Rick van Lier na een uur gelijkmaken. De Munselploeg kon maar vijf minuten genieten; daarna was het opnieuw de thuisploeg die het net vond en doelman Raymon Strik kansloos liet.

Boxtel heeft nog alle kans op een goed resultaat. Zondag 25 mei wacht de return tegen Heeze, dat zeker geen wereldploeg is en in eigen huis beslist geklopt kan worden. ODC moet zien dat het in Bladel niet bezwijkt onder het aanvalsspel van de sterk spelende formatie. De tricolores staan een stuk sterker als ze ook in de uitwedstrijd een doelpunt maken...

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Olieenzo