16:29:35    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 december 2013 07:56 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2013 13:50 uur

Winkels Selissen volledig uitgebrand

Winkels Selissen volledig uitgebrand

Op de foto: De winkelpanden van bakkerij De Leijer, eethuis Yemma en cafetaria Plaza Select aan de Sint-Severusstraat in Selissenwal gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag in vlammen op. (Foto: Gerard Schalkx).

Bij een grote uitslaande brand in de Sint-Severusstraat in de Boxtelse wijk Selissenwal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag de winkelpanden van bakkerij De Leijer en mediterraan eethuis Yemma volledig in rook opgegaan. De naastgelegen cafetaria Plaza Select liep flinke schade op. Er vielen geen slachtoffers. Volgens de politie is mogelijk sprake van brandstichting, getuigen geven aan dat een voorwerp bij het restaurant naar binnen zou zijn gegooid.

De brand ging gepaard met grote, uitslaande vlammen en een flinke rookontwikkeling. Ongeveer dertig personen moesten op last van de politie en de brandweer hun woning verlaten. ,,We hebben uit voorzorg een tiental huizen moeten ontruimen", liet een woordvoerder van de politie weten. De omwonenden werden in eerste instantie ondergebracht bij supermarkt Plus Van der Horst en werden daarna opgevangen in gemeenschapshuis De Walnoot.

De brand begon rond 04.20 uur in eethuis Yemma, waarna de vlammenzee binnen korte tijd oversloeg op de bakkerij en cafetaria Plaza Select die in april 2011 ook al door brand getroffen werd en grondig verbouwd moest worden. Rond 06.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven, waarna overgegaan werd tot het nablussen van de brand. Het Boxtelse korps kreeg assistentie van collega's uit de regio, waaronder uit Vught en de hoogwerker uit 's-Hertogenbosch.

De politie zette het gebied af met linten om onderzoek te kunnen doen. ,,Als alle bluswerkzaamheden klaar zijn en we de panden in kunnen, gaat de technische recherche onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Wanneer we hierover precies uitsluitsel krijgen, is moeilijk te zeggen. Dat kan misschien nog wel een paar dagen duren", aldus de politiewoordvoerder.

VERSLAGEN

Eigenaar Tiny Schalkx van bakkerij De Leijer keek zaterdag rond de klok van zes uur verslagen en machteloos toe hoe zijn winkel en de andere panden in de as werden gelegd. ,,Het is zo onwerkelijk. Het lijkt wel een droom, of beter gezegd een nachtmerrie. Maar helaas is dit de keiharde en bittere realiteit en is mijn zaak totaal verwoest. Er is echt helemaal niets van over. En dat vlak voor de drukke kerstperiode. We zijn echt alles in een keer kwijt. Ook voor onze ongeveer twintig personeelsleden is dit vreselijk. Dit is gewoon niet te bevatten.”

Voorzitter Bart van Roosmalen van de winkeliersvereniging Selissenwal reageerde geschokt op de brand. ,,Het is echt een drama voor de betrokken ondernemers dat hun panden helemaal in rook zijn opgegaan, maar dit betekent ook een klap voor alle winkeliers in de wijk. We werken heel nauw samen, deze ramp treft ons allemaal heel diep.”

Foto's

Winkels Selissen volledig uitgebrand Winkels Selissen volledig uitgebrand Winkels Selissen volledig uitgebrand

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geld en Makelaardij Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Toverboom Beleef Boxtel Podium Boxtel Filipe