18:57:37    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 23 juni 2011 14:35 uur, laatst gewijzigd op 23 juni 2011 14:37 uur

Winkelcentrum Selissenwal 50 jaar

Winkelcentrum Selissenwal 50 jaar

Op de foto: De gezamenlijke ondernemers in winkelcentrum Selissenwal poseren in de Van Beekstraat. In 1961 ging de bouw van de winkelgalerij van start. (Foto: Albert Stolwijk).

Het is goed zaken doen in winkelcentrum Selissenwal. Maak een afspraak met voorzitter Bart van Roosmalen en de bestuursleden Ronald van der Horst en Jack van Hal en maak kennis met grenzeloos optimisme en een mentaliteit van aanpakken. ,,Natuurlijk heeft het ook hier wel eens gestormd. Maar Selissenwal had en heeft een sterk winkelcentrum dat nog sterker kan worden als ook de laatste leegstaande winkelunits gevuld kunnen worden.”

Natuurlijk, de leegstand is de bestuurders van de winkeliersvereniging een doorn in het oog. Het liefst zouden ze zien dat eigenaar/makelaar Antoon van de Water de laatste winkels vlot aan de man kon brengen en tegenover de vijftigjarige winkelgalerij een tweede rij speciaalzaken de deuren kon openen. ,,We hebben intensief contact met Van de Water en hebben hoop op een spoedige invulling”, zegt Van Roosmalen. ,,Ik denk dat er binnen zes maanden iets positiefs gaat gebeuren.”

Wensen zijn er genoeg bij de ondernemers. Naast een fietsenzaak denken ze dat ook een doe-het-zelfwinkel, een opticien en een schoenmakerij met sleutelservice van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn. ,,Met de bouw van de Banier is destijds ten onrechte gedacht dat alle winkeliers van de Baanderherenweg zouden oversteken”, meent de voorzitter. ,,Het was beter geweest om juist de ondernemers in de Sint-Severusstraat naar de Van Beekstraat te halen.”

Een sterke troef van de winkeliersvereniging Selissenwal is dat alle ondernemers lid zijn. Ze lopen niet allemaal voorop, maar doen wel altijd mee als er een feestje gebouwd kan worden. Zaterdag 25 juni bijvoorbeeld als het vijftigjarig bestaan van de winkelgalerij aan de Van Beekstraat wordt gevierd. ,,Speciaal voor die gelegenheid hebben we zes banieren laten maken die ons winkelcentrum nog meer sfeer en uitstraling zullen geven”, vertelt Van Roosmalen.

Brabants Centrum besteedt in haar papieren editie van donderdag 23 juni uitgebreid aandacht aan het jubileum. In totaal twaalf pagina's zijn gereserveerd voor nieuws, achtergronden en advertenties.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Geerts advies Toverboom Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Alfa Elan Bikes support Podium Boxtel buisman optiek Doornmalen electro TopSlank