09:07:37    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 december 2012 16:11 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2012 16:13 uur

Winkel & Twinkel in Boxtel

Winkel & Twinkel in Boxtel

Op de foto: Ook tijdens het kerstfestijn van vorig jaar in het Boxtelse centrum was een ganzenparade aanwezig. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Het Boxtelse centrum staat zondag 16 december in het teken van Winkel & Twinkel: tal van activiteiten voor jong en oud. Zo zijn de winkels tijdens deze kerstkoopzondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur, er is een kerstmarkt en de jonge bezoekers worden getrakteerd op allerlei spellen en lekkers.

Er staan zondag 35 marktkramen opgesteld in de Rechterstraat, Croonpassage en Stationsstraat. Hier brengen winkeliers producten aan de man, maar ook wordt er geld voor het goede doel ingezameld. Een kerstman loopt rond en verspreid door het centrum treden verschillende muziekgroepen op om de bezoekers te vermaken.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Zij krijgen een knipkaart waarop alle jeugdactiviteiten staan aangegeven. Zo staat er op de Markt een grote tent waar de Kids-deejay de hele middag muziek laat horen. Naast de tent staat een grote opblaasbare rodelbaan en ook aan de Stationsstraat straat een spel: sneeuwballen werpen. De winkel Bloem 31 verzorgt van 12.00 tot 14.15 uur en van 14.45 tot 17.00 uur een workshop kerststukjes maken in de Croonpassage.

De kerstkoopzondag wordt afgesloten met een lampionnenoptocht die om 16.15 uur start vanaf het Breukelsplein. Onder begeleiding van een ganzenparade gaat de jeugd met zelf meegebrachte lampionnen richting de Markt. Hier wordt een prijs uitgereikt aan de mooiste lampion en ook de winnaars van de etalagewedstrijd, die werd gehouden tijdens de intocht van Sinterklaas, worden bekend gemaakt.

Advertenties