RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:51:19    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 09:52 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 09:52 uur

Windkracht 6, de ultieme commercial voor blaasmuziek

Windkracht 6, de ultieme commercial voor blaasmuziek

Op de foto: Het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie begeleidt het tachtig kinderen tellende koor van de Angelaschool. (Foto’s Albert Stolwijk).

Zes muzieklessen hadden ze erop zitten, de pakweg tachtig leerlingen uit groep 5 van de Angelaschool die zaterdag 26 februari met het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie optraden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Met Windkracht 6 had MiK-docent Jos Vervoort met de muzikanten van de Gildenbondsharmonie een prachtig instrument in handen om de schooljeugd te interesseren voor blaasmuziek. Meer dan een kwart meldde zich aan voor een gratis proefles.

Niet alleen het podium van de Tijberzaal was zaterdag tot en met de laatste vierkante meter bezet. De zaal was afgeladen vol; meer dan tweehonderd ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere familieleden van de jonge artiesten wilden niets van de voorstelling Windkracht 6 missen. Ook veel leerkrachten van de Angelaschool veroverden een stoeltje in de zaal.

Alvorens de voorstelling van start ging, vertelde docent Vervoort over de lessen die via MiK Kunsteducatie werden aangeboden in de groepen 5 van de Boxtelse school. Na een korte repetitie werden vervolgens vier liedjes over de houtblazers, de slagwerkers, de koperblazers en het blaasorkest uit volle borst gezongen.

Na een langdurig slotapplaus kregen de leerlingen de kans om de verschillende muziekinstrumenten uit te proberen. De muzikanten van de Gildenbondsharmonie hadden enkele klaslokalen in het schoolgebouw gereserveerd voor een paar puike demonstraties. Uiteindelijk meldden zich 27 kinderen aan voor een proefles bij MiK Kunsteducatie. Windkracht 6 bewees zich daarmee als de ultieme commercial voor blaasmuziek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Proef Culinair Beleef Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Gemeente Boxtel