RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:55:22    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 24 april 2014 15:59 uur, laatst gewijzigd op 28 april 2014 16:14 uur

Willie van de Langenberg: ridder ON

Willie van de Langenberg: ridder ON

Op de foto: Willie van de Langenberg is bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Boxtel benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Henk van Weert).

In de aanloop naar de jaarlijkse lintjesregen is de deze week teruggetreden wethouder Willie van de Langenberg koninklijk onderscheiden. De 71-jarige Boxtelaar neemt na 45 jaar afscheid van de Boxtelse politiek en werd donderdag 24 april benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Van de Langenberg was de langstzittende politicus in Boxtel. Sinds 1969 was hij actief in de lokale politiek, eerst als raadslid en gedurende meerdere bestuursperioden als wethouder, onder meer van financiën, verkeer, openbare werken en sport.

Burgemeester Mark Buijs speldde de versierselen op, die horen bij de ridderorde. Hij memoreerde dat Van de Langenberg niet alleen politieke verdiensten heeft gehad voor de Boxtelse gemeenschap. Zo vervulde hij het voorzitterschap van werkvoorzieningschap De Dommel (WSD), wijkorgaan Platform Selissen en atletiekvereniging Marvel. Al ruim 25 jaar is Van de Langenberg preses van ’Ons Kind’, waarin ouders van kinderen met een beperking zijn verenigd. Het is de enige functie die de scheidende wethouder blijft bekleden.

In de raadzaal van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat zijn belangstellenden tussen 17.30 en 19.00 uur in de gelegenheid de scheidende wethouder te feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel SNS Bank Café zaal Kloosterzicht