08:34:55    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 17 juni 2012 12:08 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2012 16:35 uur

Wielrenners op weg naar Boxtel

Wielrenners op weg naar Boxtel

Op de foto: Het peloton van de Ster ZLM Toer is onderweg naar Boxtel, met Mark Cavendish (midden, in het geel) als leider in het algemeen klassement. (Foto: Marc Cleutjens).

Het peloton van de Ster ZLM Toer is met Mark Cavendish in het geel onderweg naar Boxtel. Kort na half twaalf klonk het startschot in Schijndel. Ook streekfavoriet Koen de Kort koerst mee; hij verheugt zich op de doorkomst van zijn woonplaats Liempde en de finish in Boxtel.

Honderden toeschouwers waren al vroeg aanwezig bij 't Spectrum aan de Steeg in Schijndel waar alle wielerploegen zich prepareerden op de laatste etappe van de Ster ZLM Toer. Veel renners bereidden zich ontspannen voor op de rit over 163,5 kilometer van Schijndel naar Boxtel. Fans kreeg alle tijd om handtekeningen te vragen, ook van de goedlachse wereldkampioen Cavendish.

Koen de Kort uit Liempde vertelde kort voor vertrek erg opgetogen te zijn. ,,Ik ben nog nooit zo gespannen geweest voor een vlakke rit", bekende hij grinnikend. ,,Het is geweldig dat ik vandaag door mijn woonplaats fiets en mag finishen in Boxtel. Ik heb er echt heel veel zin in."

De Kort speelt met zijn ploeg Argos-Shimano vandaag weer de troef Marcel Kittel. De Duitse topsprinter won al een etappe in de Ster ZLM Toer en is een geduchte concurrent van Cavendish. Een andere kanshebber op de ritzege in Boxtel is Andre Greipel van Lotto-Belisol.

Michael Boogerd, ambassadeur van de Ster ZLM Toer, maakte zich op voor een snelle slotetappe die beslist zal eindigen in een massaspurt. ,,Er is een kleine kans dat de wind een rol gaat spelen en het peloton in stukken breekt. Maar ik verwacht vandaag vooral snelle aanvallen, een onrustige koers en aan het slot in Boxtel een massasprint." Boogerd gaat er vanuit dat Cavendish de gele leiderstrui straks ook in Boxtel zal dragen.

Het peloton van de Ster ZLM Toer koerst omstreeks 14.45 uur door Boxtel. Na een rondje door de regio, waarbij ook Liempde wordt aangedaan, is omstreeks 15.25 uur de finish in de Stationsstraat. De renners worden even daarna gehuldigd op de Markt.

Auteur: Marc Cleutjens

Advertenties