08:43:15    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 04 juni 2011 12:47 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2011 14:26 uur

Wethouder plant laatste boom

Wethouder plant laatste boom

Wethouder Peter van de Wiel plantte vanochtend een boom aan de Savendonksestraat 4. Hiermee werd het project Planten Nu afgesloten. Doel van het project was het herstel van kleine landschapselementen in het buitengebied en aan de dorpsranden.

In totaal werden dit jaar twintig projecten gerealiseerd waarbij 95 fruitbomen, 81 laanbomen, 816 stuks bosplantsoen en 1.063 meter haag werden aangebracht in Boxtel, Lennisheuvel en Liempde. Wethouder Van de Wiel ziet graag een vervolg van het project: ,,In samenwerking met de inwoners is veel nieuwe beplanting aangebracht. Er is gekozen voor autonome planten en bomen, die passen bij de locaties. We willen de oorspronkelijke beplanting in de Boxtelse omgeving terugbrengen en daar is met die project een start mee gemaakt."

De nieuwe bewoners van de Savendonkseweg hielpen de wethouder mee om de boom te planten. De fruitboom wordt uiteindelijk verplaatst naar een andere plek op het terrein, zodat hij zich goed kan ontwikkelen. (Foto: Peter de Koning).

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Alfa buisman optiek Beleef Boxtel Remax-optimus Geld en Makelaardij Toverboom Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Elan Bikes support Olieenzo Huidtherapie Filipe Geerts advies TopSlank