RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:18:33    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 23 maart 2014 16:59 uur, laatst gewijzigd op 23 maart 2014 17:03 uur

Werk aan de winkel in Liempde

Werk aan de winkel in Liempde

Op de foto: Het SPPiLL-bestuur presenteert de toekomstplannen om Liempde leefbaar te houden. Enkele bestuursleden ontvouwden onlangs de deelprojecten: v.l.n.r. Michaél Michiels, Rob Dito, Désiré van Laarhoven en Paul Sloven. (Foto: Henk van Weert).

Er is werk aan de winkel in Liempde. Met iets meer dan 2 miljoen euro subsidie van provincie en gemeente in het vooruitzicht ligt er een financiële basis voor een ambitieus programma om het dorp meer leefbaar te maken. Maar dat kan alleen slagen als vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. ,,En dat gaat lukken, Liempdenaren hebben de voorbije jaren laten zien wat ze kunnen bereiken door samen op te trekken”, zegt SPPiLL-voorzitter Michaél Michiels vol vertrouwen.

Onlangs werd een huis-aan-huisbrochure in het dorp verspreid waarin de diverse deelprojecten worden aangekondigd. ,,We wonen in een uniek kransakkerdorp dat we graag willen versterken”, zegt Désiré van Laarhoven, die het projectbureau aanstuurt waar alle plannen van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde worden gecoördineerd.

De versterking van de eigenheid van Liempde krijgt gestalte door het centrum meer uitstraling te geven door de herbouw van waterputten en bakhuisjes en zeshonderd typisch Liempdse wilgen te planten, bomen die in het verleden werden gebruikt door de talrijke klompenmakers die dit dorp rijk was. Maar bijvoorbeeld ook door oude zandpaden in ere te herstellen, zodat aantrekkelijke wandelroutes ontstaan. Voorts worden onder meer eerder aangedragen ideeën om de (verkeers)veiligheid in het dorp te vergroten uitgewerkt.

Donderdag 27 maart vindt vanaf 20.00 uur in zaal Hof van Liempde aan de Nieuwstraat een informatieavond plaats waar alle deelprojecten worden toegelicht. ,,Het zijn alleen nog ’schetsen’, we komen niet met al vastomlijnde plannen. De inwoners kunnen volop meedenken en vooral ook meedóen”, aldus Michiels.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Proef Culinair Beleef Boxtel Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht