RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:27:57    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 10 mei 2014 18:19 uur, laatst gewijzigd op 11 mei 2014 14:11 uur

Wereldwinkel doet prima zaken

Wereldwinkel doet prima zaken

Op de foto: De vrijwilligers Diny van Heertum (links) en Ninette Pennings van de Boxtelse Wereldwinkel konden zaterdag terugkijken op een geslaagde Fairtrade-dag. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Hoewel het weer bepaald niet meewerkte en het plan om diverse producten voor het pand aan de Rechterstraat te presenteren in het water viel, deed de Wereldwinkel Boxtel zaterdag toch prima zaken.

Volgens de medewerkers Diny van Heertum en Ninette Pennings van de Wereldwinkel waren zaterdag vooral artikelen als sieraden, zeepjes, woonaccessoires en hebbedingetjes in trek. Of de goede verkoop te maken had met het feit dat het zaterdag Fairtrade-dag was of een dag later Moederdag konden de twee vrijwilligers niet zeggen.

,,Ik denk dat beide dagen ermee te maken hebben”, zei Van Heertum. ,,We hebben vandaag veel bezoekers ontvangen, maar het is natuurlijk wel jammer dat de geplande muzikale omlijsting voor de winkel en de presentatie van een aantal producten uit ons assortiment niet mogelijk was. Omdat het Fairtrade-dag is wilden we daarmee uitpakken, maar de weergoden zijn ons helaas niet goed gezind.”

Voor de Wereldwinkel was een tent geplaatst. Voorzitter David Andreae van Transition Town Boxtel en daarnaast nauw betrokken bij de plaatselijke werkgroep Fairtrade gemeente Boxtel, was een van de vrijwilligers die vanaf deze plek folders uitdeelde en voorbijgangers aansprak en informatie gaf over eerlijke producten. ,,De supermarkten Albert Heijn en Jumbo hebben vandaag onder meer bananen beschikbaar gesteld om uit te delen aan het winkelend publiek. Die zijn intussen helemaal op”, liet Andreae weten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Olieenzo Meubelmakerijdenberg SNS Bank Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht