RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:22:20    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 07 december 2012 18:06 uur, laatst gewijzigd op 10 december 2012 16:07 uur

Wensen? Zwembad in Liempde!

Wensen? Zwembad in Liempde!

Op de foto: Riesje Paulissen en Arthur Brands (in de hesjes) hielden Liempdse scholieren aan om te horen hoe zij denken dat hun dorp ook in de toekomst leefbaar kan blijven. (Foto: Gerard Schalkx).

Het bleek een strategische plek. De in Liempde inmiddels bekende rode schaftkeet van SPPiLL stond vrijdagmiddag opgesteld aan de Boxtelseweg. Hier hielden Riesje Paulissen en Arthur Brands alle middelbare scholieren halt met het verzoek om hun ideeën op papier te zetten omtrent verbetering van de leefbaarheid in het dorp. In ruil voor warme chocolademelk!

Nee, geen enkele jongere op weg was van school naar huis ontkwam aan de twee vrijwilligers van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Brands en Paulissen spraken ze allemaal aan en het vooruitzicht van een bekertje lekker warme chocolademelk was voor vrijwel iedereen aanlokkelijk genoeg om even van de fiets af te stappen en in de schaftkeet een vragenformulier in te vullen. Ook voor Romy van Oirschot en Jeske Smulders die de schoolweek op het Baanderherencollege in Boxtel zojuist hadden afgesloten.

De twee meiden maakten graag een tussenstop toen zij net voorbij viaduct Den Oorsprong onder de rijksweg A2 waren gepasseerd. ,,Wat we missen in Liempde? Een zwembad, zodat we niet langer naar Boxtel of 's-Hertogenbosch hoeven!", gaf Romy aan. Jeske knikt: ,,En ook al zijn wij pas veertien en nog geen horecabedrijf binnen mogen, toch zou er meer gelegenheid moeten zijn om uit te gaan."

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Beleef Boxtel