01:16:20    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 oktober 2013 16:51 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2013 15:10 uur

Wens Selissen: veilig en schoon

Wens Selissen: veilig en schoon

Op de foto: Bewoners van de wijk Selissenwal willen graag een wandelroute langs de Dommel. (Foto: Albert Stolwijk).

Een delegatie van Platform Selissen heeft dinsdag het nieuwe wijkontwikkelingsplan aangeboden aan het Boxtelse college van B. en W. Hierin wordt onder meer beschreven welke projecten het orgaan de komende vier jaar, tussen 2014 en 2018, met hulp van de gemeente Boxtel in Selissenwal wil realiseren.

Op het wensenlijstje van het wijkplatform staan onder meer veilige oversteekplaatsen, een informatieruimte voor wonen, welzijn en zorg, een huiskamer waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en een wandelroute langs de Dommel. ,,Ons doel is een veilige, schone en prettige wijk”, stelde bestuurslid Jan Pennings.

Namens het wijkplatform en de bewoners gaven de bestuursleden Pennings en Marria van den Hoven samen met Mohammed Rahmoune en Diny Stolvoort een toelichting op de wijkvisie aan burgemeester Mark Buijs en de wethouders Tossy de Man en Willie van de Langenberg. Pennings liet weten dat bij de bewoners in de wijk vooral behoefte bestaat aan een visie op leefbaarheid omdat op dat gebied veel winst te behalen is. Pennings: ,,Daarom hebben we zelf een analyse van de wijk gemaakt en uiteindelijk een wijkontwikkelingsplan opgesteld. Wij hopen dat het college in januari een reactie kan geven op het plan, die wij vervolgens weer terug kunnen koppelen naar de bewoners.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Toverboom Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Geerts advies Beleef Boxtel TopSlank Huidtherapie Remax-optimus Filipe buisman optiek