RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:30:10    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 09 december 2013 12:30 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2013 12:37 uur

Wenen anno 1781 in 'Proefkamer'

Wenen anno 1781 in \'Proefkamer\'

Het optreden van de Holland Baroque Society in de Sint-Petrusbasiliek vormt vrijdag 13 december een nieuwe aflevering in de tweede concertcyclus Proefkamermuziek in Boxtel. Werken van Mozart en Haydn zullen het winterse programma domineren; een hoofdrol is weggelegd voor cellist Hidemi Suzuki.

De Holland Baroque Society wil het kerstfeest van 1781 laten herleven in de Sint-Petrusbasiliek. De musici verlichten de donkere winterse avond met ’Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart. Die moet van zijn vader hebben meegekregen hoe muziek met kerst klonk, want hij componeerde naast diverse cantates ook een kerstsymfonie. Daarnaast heeft het ensemble Mozarts kerstrepertoire aangevuld met bewerkingen van de kerstliedjes ’Stille Nacht’ en ’Morgen kommt der Weihnachtsmann’. Van componsit Haydn klinkt de symfonie ’La Reine’.

De Holland Baroque Society heeft met Suzuki een illuster musicus in haar midden; de Japanner speelt in Boxtel het Celloconcert in D-groot dat Haydn drie jaar na de bewuste avond heeft geschreven.

Kaarten voor de uitvoering van de Holland Baroque Society kosten 23 euro inclusief een glas wijn. De avond start om 19.45 uur met een inleiding in de protestantse kerk. Aansluitend is het concert in de Sint-Petrusbasiliek. Kaartverkoop via www.proefkamermuziek.nl en zolang de voorraad strekt op 13 december vanaf 19.15 uur.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo