18:35:44    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 december 2013 12:30 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2013 12:37 uur

Wenen anno 1781 in 'Proefkamer'

Wenen anno 1781 in \'Proefkamer\'

Het optreden van de Holland Baroque Society in de Sint-Petrusbasiliek vormt vrijdag 13 december een nieuwe aflevering in de tweede concertcyclus Proefkamermuziek in Boxtel. Werken van Mozart en Haydn zullen het winterse programma domineren; een hoofdrol is weggelegd voor cellist Hidemi Suzuki.

De Holland Baroque Society wil het kerstfeest van 1781 laten herleven in de Sint-Petrusbasiliek. De musici verlichten de donkere winterse avond met ’Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart. Die moet van zijn vader hebben meegekregen hoe muziek met kerst klonk, want hij componeerde naast diverse cantates ook een kerstsymfonie. Daarnaast heeft het ensemble Mozarts kerstrepertoire aangevuld met bewerkingen van de kerstliedjes ’Stille Nacht’ en ’Morgen kommt der Weihnachtsmann’. Van componsit Haydn klinkt de symfonie ’La Reine’.

De Holland Baroque Society heeft met Suzuki een illuster musicus in haar midden; de Japanner speelt in Boxtel het Celloconcert in D-groot dat Haydn drie jaar na de bewuste avond heeft geschreven.

Kaarten voor de uitvoering van de Holland Baroque Society kosten 23 euro inclusief een glas wijn. De avond start om 19.45 uur met een inleiding in de protestantse kerk. Aansluitend is het concert in de Sint-Petrusbasiliek. Kaartverkoop via www.proefkamermuziek.nl en zolang de voorraad strekt op 13 december vanaf 19.15 uur.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Beleef Boxtel EmielTechniek Geerts advies Elan Bikes support Filipe Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij TopSlank Meubelmakerijdenberg Olieenzo Alfa Huidtherapie