15:24:50    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 08 februari 2013 09:33 uur, laatst gewijzigd op 08 februari 2013 09:35 uur

Weinig verzet tegen cameratoezicht

Weinig verzet tegen cameratoezicht

Op de foto: Bewakingscamera op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.

De redactie van Brabants Centrum polste de voorbije weken de mening van haar lezers over cameratoezicht in het openbaar gebied. De meerderheid van de deelnemers (77 procent) vindt dat cameratoezicht geen aantasting van de privacy is.

Inwoners van Boxtel raken steeds meer gewend aan cameratoezicht. Sinds enkele jaren staan op bedrijventerrein Ladonk tal van camera's die dag en nacht opnamen maken. De beelden kunnen onder meer gebruikt worden bij verdachte situaties.

Tijdens de huldiging van darter Michael van Gerwen werden voor het eerst in het centrum mobiele camera's geplaatst. Dat gebeurt ook tijdens de komende carnavalsdagen. Op de Markt staan twee camera's; beelden worden in een meldkamer bestudeerd.

77 procent van de deelnemers aan de poll vindt dat cameratoezicht geen inbreuk maakt op de privacy, 23 procent vindt dat wel.

De nieuwe poll op www.brabantscentrum.nl gaat over automuseum Classic Park, dat medio 2014 aan de Koppenhoefstraat wil openen. De vraag is of dit themapark voor klassiekers een toeristische trekpleister voor Boxtel kan worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Alfa Elan Bikes support EmielTechniek Doornmalen electro Olieenzo Remax-optimus Huidtherapie TopSlank Toverboom buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht