01:05:09    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 07 juli 2014 17:26 uur, laatst gewijzigd op 07 juli 2014 18:59 uur

Weer etappezege Giant-Shimano

Weer etappezege Giant-Shimano

Op de foto: Koen de Korts ploeg Giant-Shimano beleeft een droomstart in de Tour de France. De sprinter Marcel Kittel won zijn tweede etappe in drie dagen tijd.

UPDATE - Marcel Kittel, ploeggenoot van Liempdenaar Koen de Kort (foto), heeft in Londen de derde etappe van de Tour de France gewonnen. De rappe Duitser was in de vooraf al aangekondigde massasprint veruit de snelste.

Kittel won zaterdag in Harrogate ook al de eerste etappe en veroverde toen de eerste gele trui in de 101e editie van de Tour de France. Nu behoudt de Italiaan Vicenzo Nibali van Astana de gele trui.

De ploeg van Giant-Shimano staat erom bekend ijzersterk te zijn in de eindsprint. Koen de Kort uit Liempde fungeert doorgaans als de laatste sprinter die Kittel of ploeggenoot John Degenkolb dicht bij de meet aflevert.

Voor de camera's van NOS Studio Sport stelde De Kort dat winnen in de Tour de France nooit went, ook niet als het vaker gebeurt met Kittel. ,,Winnen went nooit, zelf het rijden van de Tour de France went nooit", sprak de dolgelukkige Liempdenaar.

Sprinter Kittel roemde De Kort en de andere teamgenoten voor hun inspanningen. De Duitser leek in de aanloop naar de sprint even terrein te verliezen, maar werd door Tom Veelers in het wiel van De Kort gebracht, die hem afleverde. ,,Het was een van mijn beste en snelste sprints ooit", aldus Kittel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Remax-optimus Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Toverboom Huidtherapie Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Olieenzo Doornmalen electro Geerts advies