RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:41:56    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 07 juli 2014 17:26 uur, laatst gewijzigd op 07 juli 2014 18:59 uur

Weer etappezege Giant-Shimano

Weer etappezege Giant-Shimano

Op de foto: Koen de Korts ploeg Giant-Shimano beleeft een droomstart in de Tour de France. De sprinter Marcel Kittel won zijn tweede etappe in drie dagen tijd.

UPDATE - Marcel Kittel, ploeggenoot van Liempdenaar Koen de Kort (foto), heeft in Londen de derde etappe van de Tour de France gewonnen. De rappe Duitser was in de vooraf al aangekondigde massasprint veruit de snelste.

Kittel won zaterdag in Harrogate ook al de eerste etappe en veroverde toen de eerste gele trui in de 101e editie van de Tour de France. Nu behoudt de Italiaan Vicenzo Nibali van Astana de gele trui.

De ploeg van Giant-Shimano staat erom bekend ijzersterk te zijn in de eindsprint. Koen de Kort uit Liempde fungeert doorgaans als de laatste sprinter die Kittel of ploeggenoot John Degenkolb dicht bij de meet aflevert.

Voor de camera's van NOS Studio Sport stelde De Kort dat winnen in de Tour de France nooit went, ook niet als het vaker gebeurt met Kittel. ,,Winnen went nooit, zelf het rijden van de Tour de France went nooit", sprak de dolgelukkige Liempdenaar.

Sprinter Kittel roemde De Kort en de andere teamgenoten voor hun inspanningen. De Duitser leek in de aanloop naar de sprint even terrein te verliezen, maar werd door Tom Veelers in het wiel van De Kort gebracht, die hem afleverde. ,,Het was een van mijn beste en snelste sprints ooit", aldus Kittel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen