RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:29:29    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 17 mei 2013 09:27 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2013 09:37 uur

'We worden niet serieus genomen'

\'We worden niet serieus genomen\'

Op de foto: Een pop van strobalen symboliseert het verzet tegen de komst van een hoogspanningsstation nabij Lennisheuvel. (Foto: Annelieke van der Linden).

Het actiecomité ’Zeg nee tegen kV’ uit Lennisheuvel is ’zeer teleurgesteld’. Donderdag 16 mei werden de tegenstanders van de voorgenomen bouwlocatie voor een hoogspanningsstation op bedrijventerrein Vorst bijgepraat worden over de stand van zaken. ,,We krijgen geen mogelijkheid om mee te denken over alternatieve locaties.”

Tijdens het overleg in het gemeentehuis met het college van B. en W., energiemaatschappij Enexis en netwerkbeheerder TenneT is volgens woordvoerster Marieke van den Heuvel van het actiecomité geen openheid van zaken gegeven over de inhoudelijke voortgang van het onderzoek naar alternatieve bouwlocaties. ,,We concluderen dat de financiële belangen nog steeds boven de belangen van de inwoners van Lennisheuvel gaan. Burgemeester Hans van Brummen beaamde dit tijdens het gesprek”, meldt Van den Heuvel.

De vertegenwoordigers zijn voorts erg verbaasd dat wethouder Wim van der Zanden (portefeuillehouder kV-station) tijdens de extra vergadering die de raadscommissie Ruimtelijke Zaken woensdag 22 mei over het kV-station houdt, niet aanwezig is. ,,We voelen ons hierdoor niet serieus genomen.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair Beleef Boxtel