RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:15:55    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 18 juni 2014 18:02 uur, laatst gewijzigd op 18 juni 2014 18:04 uur

'We weten nu echt alles'

\'We weten nu echt alles\'

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel overhandigt het bouwhistorisch onderzoek van de monumentale boerderij Barrierweg 4 in Liempde aan Bert Timmermans, een van de vrijwilligers van SPPiLL. (Foto: Henk van Weert).

Een monumentale boerderij aan de Barrierweg 4 in hartje Liempde wordt de komende tweeënhalf jaar grondig gerestaureerd en verbouwd tot bezoekers- en informatiecentrum voor cultuurhistorische projecten. In voorbereiding daarop heeft bouwhistoricus Dick Zweers een uitvoerig en gedetailleerd onderzoeksrapport samengesteld. Dat werd woensdag 18 juni gepresenteerd.

Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel bood het rapport aan in bijzijn van onder andere voorzitter Bea Schoenmakers van de plaatselijke monumentencommissie. Daarvan maakt ook de bouwhistoricus deel uit. ,,Door het gedegen onderzoek van Zweers weten we alles van dit rijksmonument”, zei Schoenmakers. Met een glimlach voegde ze eraan toe dat tijdens de werkzaamheden daarom ook geen ’smoesjes’ worden geaccepteerd. Alles zal volgens het boekje moeten verlopen.

De boerderij is aangekocht door de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, kortweg SPPiLL. Die heeft volgens voorzitter Michaél Michiels ’veel denkers en doeners’ gemobiliseerd. De restauratie van de dorpsboerderij tegenover de muziekkiosk is mogelijk dankzij een subsidie van 900.000 euro uit het provinciale programma Landschappen van Allure.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies Proef Culinair Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg