RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:29:41    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 08 november 2014 11:46 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2014 14:01 uur

'We blijven prikken, dat helpt'

\'We blijven prikken, dat helpt\'

Op de foto: De zwerfvuilruimers van de vereniging Dommel door Boxtel zien dat hun werk resultaat heeft. Er ligt steeds minder rommel in de berm van de rivier. En dus breiden ze hun werkgebied uit. (Foto: Albert Stolwijk).

Leden van de bewonersvereniging Dommel door Boxtel in de wijk Oost gaan elke twee weken met prikstok en vuilniszak zwerfafval in de bermen van fiets- en voetpad Lange Loop langs de Dommel te lijf. Sinds vandaag pakken ze ook de Liempdseweg aan de overkant van de rivier aan.

,,Zo’n drie jaar nu zijn we als prikploeg actief op het traject langs de Dommeloever vanaf de rijksweg A2 tot aan het brug in de Eindhovenseweg. Bovendien zijn we een jaar geleden begonnen met het stukje Fellenoord tussen tankstation Texaco en het Jacob-Roelandslyceum. Het resultaat is verbluffend: er ligt nauwelijks geen rommel meer. Maar we blijven prikken, dat helpt”, zegt voorzitter Theodoor van Leeuwen van de bewonersvereniging.

Naast de Liempdseweg is ook in de bermen van de Laarakkerweg geprikt. Én onder het viaduct van het Duits Lijntje waar graffitikunstenaars niet alleen fraaie en kleurrijke muurschilderingen maken, maar ok veel spuitbussen en andere rommel achterlaten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro SNS Bank Huidtherapie